Samen staan we sterk!

Wat leuk dat je interesse hebt in onze franchiseformule kinderopvang. Zelfstandig ondernemer worden kan spannend zijn en we snappen dat je daar niet zomaar aan begint. Daarom hebben we hieronder vast op een rijtje gezet wat je kunt verwachten als franchisenemer bij Topkids Kinderopvang.

Een eerste kennismaking

Als je interesse hebt willen we eerst graag kennis met je maken. We vinden het heel belangrijk dat er een goede basis is om samen te werken en dat je je kunt vinden in ons aanbod kinderopvang. Tijdens de eerste kennismaking zijn we natuurlijk erg geïnteresseerd in jouw achtergrond, visie en ideeën en zullen wij vertellen over ons. Wanneer beide partijen enthousiast zijn gaan we concreet de mogelijkheden bespreken.

Ondernemer iets voor jou?

Wil je een eigen kinderdagverblijf of BSO maar vind je het eigenlijk best wel eng met al die administratieve rompslomp en het schrijven van beleidsplannen? Wij helpen je met alle facetten in het ondernemerschap. Het allerbelangrijkst om voor jezelf duidelijk te hebben is of je echt een ondernemer wilt zijn. Wij raden je daarom aan een ondernemerstest te doen om inzicht te krijgen in wat voor een ondernemer je eigenlijk bent. Hieronder kan je één van deze testen doen maar er zijn natuurlijk nog vele andere manieren om erachter te komen waar jouw sterke punten liggen.

Doe de ondernemerstest

Franchisenemer worden

Wanneer we gaan samenwerken zal er eerst een intentieovereenkomst worden gesloten waarin staat wat Topkids en franchisenemer van elkaar kunnen verwachten. Hier hoort ook een geheimhoudingsverklaring bij omdat na deze intentieovereenkomst het handboek zal worden besproken.

Het handboek is eigenlijk een volledige handleiding voor het runnen van een Topkids vestiging. Hierin staat van A tot Z beschreven hoe je volgens ons op succesvolle wijze een kinderdagverblijf of BSO kunt runnen. Er staan, onder andere, instructies in over de verbouwing van de locatie, de inrichting van de ruimtes, alle beleidsplannen die je volgens de wettelijke eisen nodig hebt en tips en trics voor personeelsbeleid.

Wanneer je na het doorspitten van het handboek nog steeds enthousiast bent gaan we over tot het tekenen van de franchiseovereenkomst.

Hoera! Welkom bij de club!

Na het tekenen van de overeenkomst kan het echte werk beginnen. Je start met een opleidingstraject om goed voorbereid aan de slag te kunnen en we gaan beginnen met het voorbereiden van je nieuwe locatie. Als je al een locatie hebt kunnen we je helpen met het aanvragen van de juiste vergunningen. Wanneer je nog geen pand hebt helpen we je met zoeken naar een geschikte plek.

Tijdens het opleidingstraject leren we je alle ins en out van de bedrijfsvoering van je eigen vestiging en loop je een aantal dagdelen mee op één of meerdere vestigingen van Topkids. Zo raak je helemaal ingeburgerd in de Topkids werkwijze.

Als de locatie klaar is en het opleidingstraject is afgerond kan je van start als zelfstandig Topkids ondernemer. Maar dat betekent natuurlijk niet dat we je aan je lot overlaten… Na de opening zijn we uiteraard op de achtergrond aanwezig voor hulp en advies.

Wat mag je van ons verwachten?

 • Een opleidingstraject om je voor te bereiden op het runnen van je eigen vestiging
 • Een uitgebreid handboek over Topkids
 • Persoonlijke adviezen over beleid en bedrijfsvoering
 • Goed persoonlijk contact met de franchisegever met korte lijntjes
 • Gebruik van de backoffice voor de planning en facturatie
 • Gebruik van de huisstijl (briefpapier, enveloppen, folders, website, etc. )
 • Een aanbod van nuttige cursussen voor franchisenemer en personeel van franchisenemer
 • Intervisie met collega franchisenemers
 • Nuttige nieuwtjes uit het werkveld
 • Audits van je vestiging(en) om je voor te bereiden op de GGD-inspecties
 • Inkoopvoordeel bij onder andere maaltijdleverancier en backoffice
 • Gebruik van de pedagogisch coach en beleidsmedewerker van Topkids om te voldoen aan de wet IKK
 • Een pedagoog voor pedagogische ondersteuning

 

Neem contact met ons op

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.