Top coaching!

 

Vanaf januari 2019 moet iedere kinderopvang organisatie werken met een Pedagogisch Coach. Gelukkig hoefden we binnen Topkids niet lang opzoek naar de invulling van deze functie want binnen onze organisatie werkt al een Topcoach: Mieke Nederhof.

 

Mieke heeft een passie voor het vak en jarenlang ervaring binnen de kinderopvang. Het inzetten van coaching, het streven naar continue kwaliteit en opvolgen van ontwikkelingen binnen de kinderopvang is op haar lijf geschreven. Ze heeft de afgelopen jaren een Hbo opleiding coaching afgrond, opleiding tot leidinggevende binnen de kinderopvang en op dit moment volgt ze een specialisatie pedagogiek. Al deze kennis wil ze dan ook graag overbrengen.

 

Ze gaat vanaf januari binnen onze organisatie zowel medewerkers als ouders ondersteunen, maar wat kan ze eigenlijk voor iedereen betekenen? Hieronder leggen we het kort uit!

 

Het bieden van kwalitatief hoogwaardige opvang is Topkids op het lijf geschreven. Om deze pedagogische kwaliteit te waarborgen gaat Mieke zich richten op de voortgang en versterking hiervan. Ze ondersteunt het pedagogisch handelen van onze medewerkers op de werkvloer, maar focust zich ook op de continue ontwikkeling van ons pedagogisch beleid.

 

  1. Binnen Topkids hechten we veel waarde aan de professionele ontwikkeling van onze medewerkers. Met z’n allen zijn we het erover eens: ‘stilstand is achteruitgang’. Mieke gaat op zowel individueel-, als groepsniveau onze medewerkers op een inspirerende wijze hierin coachen. Ze sluit aan op de talenten van onze medewerkers en zet deze zorgvuldig in. Coachginsvormen die ze zal gaan inzetten is bv. video-interactiebegeleiding of coaching ‘on the job’.

 

  1. Opvoeden is niet altijd even makkelijk en iedere ouder loopt weleens tegen ontwikkelingsvraagstukken aan. Vanuit Topkids hechte we enorm veel waarde aan de samenwerking met ouders. Naast de medewerkers op onze vestigingen is Mieke er om mee te denken en ter ondersteuning.

 

Mochten jullie vragen voor Mieke hebben? Stel ze gerust via mieke@topkids.nl