Senior Medewerker Financiën

Vanwege groei en optimalisatie zijn we per direct op zoek naar een Senior Medewerker Financiën voor 32 tot 40 uur per week, om ons Finance team te versterken. Ben jij een financiële duizendpoot die graag gevarieerd bezig is en wil je een waardevolle bijdrage leveren aan een gezonde bedrijfsvoering? Solliciteer dan snel op deze veelzijdige functie!

Dit zijn wij!
Onze organisatie bestaat uit 4 aanbieders van professionele kinderopvang (waaronder Topkids Kinderopvang) met in totaal ruim 65 kinderopvanglocaties verspreid door het land. Ruim 700 medewerkers zetten zich gemotiveerd in voor hun werk in deze prachtige branche. Met z’n allen werken we samen om ouders en kinderen de best mogelijke opvang te bieden, maar halen we ook het beste uit elkaar naar boven. Als organisatie zijn we leergierig, gedreven en gaan we voor de beste kwaliteit. In de functie van Senior Medewerker Financiën ben je werkzaam op het servicebureau in Soest en draag je samen met de collega’s van de afdelingen Financiën, Planning, HR, Facilitair, Kwaliteit en Marketing bij aan de ondersteuning van alle locaties.

Wat ga je doen?
Als Senior Medewerker Financiën ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van de financiële bedrijfsprocessen binnen de organisatie. Samen met je collega’s van team Finance zorg je voor een juiste, tijdige en volledige financiële administratie. Je maakt maandrapportages, werkt aan budgetten en de jaarrekeningen. Je houdt je verder bezig met het verwerken van de omzet, aansluitingen met andere systemen (zoals kindplanningssysteem), rekening-couranten en interne en externe doorbelastingen. Ook de contacten met banken en organisaties zoals de Kamer van Koophandel horen bij de functie. Daarnaast ben je nauw betrokken bij de integratie van nieuwe overnames en onze autonome groei. Je ondersteunt de Financieel Manager en levert een bijdrage aan procesinrichting en optimalisatie.

Wat zoeken we in jou?
Je hebt een positieve, energieke en betrokken instelling en kan zowel goed zelfstandig als in een team werken. Daarnaast werk je accuraat, proactief en ben je natuurlijk servicegericht! Verder:

Wat geven we jou?
Een uitdagende functie, waarbij je veel ruimte krijgt voor eigen inbreng en mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen. Je komt te werken in een sfeervolle werkomgeving met enthousiaste collega’s en mag meebouwen aan de verdere professionalisering van onze organisatie.

Het betreft in eerste instantie een tijdelijk dienstverband, met uitzicht op een vast contract. Arbeidsvoorwaarden en salariëring zijn conform CAO en de inschaling voor deze functie is schaal 10 of 11(€ 3.923 – € 4.534 o.b.v. 36 uur). Daar bovenop krijg je vakantiegeld, een eindejaarsuitkering, een tegemoetkoming in je reiskosten en een bijdrage aan je pensioen, korting op de zorgverzekering en kun je gebruikmaken van diverse fiscale voordelen. Heb je zelf kinderen? Dan profiteer je van een mooie korting voor opvang op onze vestigingen.

Interesse?
Wil je werken in een organisatie die volop in beweging is en een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere groei en optimalisatie? Dan gaan wij graag met jou in gesprek! Vul het formulier hieronder in en solliciteer direct. Heb je vragen over de vacature? Neem dan telefonisch contact op met Marianne van der Lingen (Finance Manager) via 06-29263040. Reageren op deze vacature kan tot 20 september 2022.

Sollicitatie