Op dierendag kreeg het kinderdagverblijf Topkids Bunschoten wel een heel speciale bezoeker. Juf Wietske nam voor deze dag haar paard Gemma mee naar de kinderopvanglocatie.

Wie durft te aaien?

Terwijl het paard veilig achter een hek op de parkeerplaats bleef staan, konden de kinderen haar goed bekijken. Wie durfde mocht samen met juf Wietske naar het paard toe om te aaien. Wat voelt ze warm en zacht!

Om Gemma te verwennen werd ze door de kinderen goed verzorgd. Ze zag er na een borstelbeurt piekfijn uit. De grootste kinderen mochten het paard blij maken met een brokje.

Betekenis geven aan woorden

Nadat het paard weer terug naar stal was, hebben de kinderen het uitgebreid met elkaar gehad over dieren en dierendag. ‘Door hier in een kringgesprek over door te praten stimuleer je de taal- en spraakontwikkeling van jonge kinderen. Dit heeft een positief effect op de woordenschat, luistervaardigheid en sociaal-emotionele ontwikkeling’, vertelt Dyonne Truin, clustermanager bij Topkids. ‘Door met dierendag een fysiek dier naar de locatie te brengen, krijgt het onderwerp betekenis voor kinderen. Ze hebben er enorm van genoten.’