Bob zit helemaal op zijn plek met zijn veelzijdige baan bij Topkids. Hij werkt afwisselend op de peutergroep en BSO Laanstraat Soest én op onze Sport BSO in Soest, waar hij als meewerkend coördinator verantwoordelijk is voor deze locatie. Hij vertelt ons hoe hij zijn passie voor werken met kinderen heeft gevonden en bij Topkids de kans kreeg om door te groeien.

‘Ik heb een opleiding in de detailhandel afgerond, maar dat was eigenlijk niet echt iets voor mij. Daarna werkte ik een tijd als glazenwasser. Na wat sparen ben ik zes maanden op reis geweest in Azië, ik wilde iets van de wereld zien. Het was een hl mooie ervaring. Door het reizen, plannen en verantwoordelijk zijn voor mezelf ben ik gegroeid en kwam ik echt anders thuis.

Ik kon altijd al goed met kinderen opschieten en op reis merkte ik dat weer. In de kleine dorpjes was ik vaak op een lokaal voetbalveld te vinden om met kinderen te voetballen. Het werd mijn droom om met kinderen te werken.

Na mijn open sollicitatie en een gesprek bij Topkids gaven ze mij de kans om een BBL-opleiding te doen, om een diploma als pedagogisch medewerker te halen. Ik vond het spannend, want ik wist helemaal niet hoe het ging op de kinderopvang. Mijn stage op de groep vond ik heel leuk om mee te maken.

Kinderen iets bijbrengen

Ik kreeg alle vertrouwen van Topkids en het werk bleek echt iets voor mij te zijn. De sfeer bij Topkids is heel open. Ik zat eerst alleen bij de BSO, maar ik wilde graag weten of werken met peuters op een kinderdagverblijf ook iets voor mij is. Ik voelde me vrij om dat te bespreken en mijn eigen wensen aan te geven. Nu werk ik ook een vaste dag bij de peuters. De combinatie van peuters en BSO vind ik leuk.

Een man aan het werk op de kinderopvang, dat zie je niet zo vaak. Bij Topkids doorbreken ze dat patroon graag. In mijn vriendengroep worden er wel eens grapjes over gemaakt, dan lach ik gewoon mee. Het mooiste aan werken met kinderen is om ze iets bij te brengen, te leren en te stimuleren. Dan bedoel ik niet alleen vaardigheden, maar vooral normen en waarden.

Nieuwe uitdagingen

Na 2.5 jaar bij Topkids zit ik hier nog steeds heel erg op mijn plek. Ik nam gaandeweg steeds meer leidinggevende taken op me en kon doorleren voor niveau 4 gespecialiseerd pedagogisch medewerker. De Sport BSO in Soest, waar ik nu als meewerkend coördinator werk, moest helemaal vanaf de grond worden opgebouwd. Dit was weer een mooie nieuwe uitdaging voor mij.

Mijn taken als leidinggevende zijn bijvoorbeeld het team leiden, roosters maken, contact hebben met ouders via ons Ouderportaal, uitstapjes regelen. Je bent verantwoordelijk voor je eigen vestiging.

Sport BSO Soest

Onze Sport BSO is een unieke locatie. Kinderen maken hier op een laagdrempelige manier kennis met allerlei verschillende sporten. Maar we knutselen ook, of doen spelletjes. Er is veel te doen: het bos is dichtbij, we zijn omringd door voetbalvelden en mogen de grote kantine van de voetbalclub gebruiken.

Natuurlijk zijn er ook wel eens pittige dagen. Je moet altijd scherp zijn en goed opletten als je met kinderen werkt. Het allerbelangrijkste vind ik om de kinderen een leuke dag te bezorgen!