Peuterspeelzaal Argonaut in Almere

De peuterspeelzaal van Topkids is gevestigd in basisschool de Argonaut in Almere Stad – Waterwijk. Samen met het basisonderwijs willen we werken aan een doorgaande leerlijn voor kinderen van 2 tot 12 jaar. De peuteropvang is geopend tijdens schoolweken (40 weken per jaar).Deze peuterspeelzaal in Almere is dé plek voor eigenzinnige peuters vanaf 2 jaar. ‘Ik ben al heel groot en ga naar school!’ Deze peutergroep is natuurlijk allesbehalve een ‘school’, maar zeg dat vooral niet tegen je peuter:) Het is toch heel stoer als je met je rugzakje op ’s ochtends naar de peuteropvang gaat?

Peuterspeelzaal Almere

De peuterspeelzaal is er voor kinderen van 2 tot 4 jaar die toe zijn aan wat meer uitdaging dan thuis en waarbij het activiteitenaanbod dan ook gericht is op de ontwikkelingsbehoefte van peuters. Deze vorm van opvang kan worden ervaren als een peuterbelevingsschool waarbij een goede voorbereiding, in de vorm van voorschoolse ontwikkeling, op de basisschool centraal staat. En dat in een op maat gemaakte inrichting die je nergens anders ziet. Het ademt direct een fijne en huiselijke sfeer. Het is gewoon heel gezellig in onze eigen ruimte in basisschool de Argonaut.

Peuteractiviteiten

Er is genoeg te doen en te beleven op de peuteropvang! We lezen voor, zingen liedjes, maken de mooiste kunstwerken en spelen veel buiten. Buitenspelen is supergezond en vooral heel leuk. En vies worden? Dat mag!

Iedere maand staat er een uitdagend thema centraal, waarbij activiteiten worden uitgewerkt en aangeboden en dieper wordt ingegaan op de belevingswereld en het ontwikkelingsniveau van kinderen in deze leeftijd. De leeftijd laat het tevens toe om veel met de kinderen op pad te gaan. Er is volop de ruimte voor onderzoeken en ontdekken. Daarnaast komen ze spelenderwijs en op een laagdrempelige manier in aanraking met vaardigheden die op latere leeftijd van belang zijn.

Fantastische pedagogisch medewerkers

Ons vaste team met fantastische medewerkers staat iedere dag klaar voor jou en je peuter. Elke dag proberen wij er een feestje van te maken. Vaak is dat met een lach, soms is het met een traan. Ook dat hoort erbij. Onder leiding van een VE-coach werken we aan een ontwikkelplan voor de komende vier jaren. Voor een deel zijn hierbij leerkrachten uit het basisonderwijs betrokken. Onder het motto ‘ een leven lang leren ’ vergt dat inspanningen van onze pedagogisch medewerkers. Die inspanningen komen rechtstreeks ten goede aan de kwaliteit die we de kinderen in de opvang willen bieden. Daar willen we in investeren! Goede kinderopvang staat of valt met de kwaliteit van onze pedagogisch medewerkers.

Voorbereiding op het basisonderwijs

Wil je je kind goed voorbereid naar de basisschool laten gaan? Dan kan het heel nuttig zijn om ze in de jaren voordat ze naar school gaan te laten wennen aan de schoolomgeving en aan het samenspelen met andere kinderen in een groep. Bij deze peuterspeelzaal in Almere is dat precies wat Topkids voor ogen heeft: kinderen een zo soepel mogelijke overgang bieden naar de basisschool en ze de basisvaardigheden meegeven om ze een vliegende start te bezorgen in hun tijd op school.

Verschillende opvangmogelijkheden

De peuteropvang is tijdens schoolweken (40 weken per jaar) op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag geopend van 08:15 tot 12:15 uur.

Interesse in onze opvang? Neem contact op met Topkids Kinderopvang!

Zie voor meer informatie of inschrijven onze vestigingspagina of neem telefonisch contact met ons op via 0346-243564 of per mail via [email protected].
Mocht je ook op zoek zijn naar een leuke buitenschoolse opvang in Almere Waterwijk, kijk dan vooral hier.

Tot snel!