Op donderdag 21 april werd er bij de BSO in De Bilt in het Van Boetzelaerpark een sponsorloop gehouden voor Stichting Het Daan Theeuwes Fonds. Dit fonds houdt zich bezig met het optimaliseren van de zorg en behandeling van jongeren en jongvolwassenen tussen de 16 en 35 jaar met niet aangeboren hersenletsel.

In Nederland krijgen jaarlijks bijna 19.000 jongeren te maken met hersenletsel. Van deze groep hebben circa 600 jongeren zeer ernstig traumatisch hersenletsel door een sport, een ongeluk of zinloos geweld. Slechts een klein deel van hen kan revalideren. De meesten van hen komen in de chronische zorg, zoals (levenslang) in een verpleeghuis. Dat is vaak niet nodig want intensieve training en therapie kan de effecten van hersenschade aanzienlijk verminderen.

De donaties die werden opgehaald, komen ten goede van de bouw van het Erik Scherder Huis en de activiteiten in en rondom dit huis om het uiterste uit de toekomst van deze jongeren te kunnen halen. Organisatoren Timo Vermeulen & Robert van de Lagemaat laten ons binnenkort weten wat de opbrengst is van deze mooie actie!