De lucht was stralend blauw, het zonnetje scheen en de kinderen én medewerkers dol enthousiast. Kortom, alle ingrediënten voor een geslaagde sponsorloop. Bij de Topkids Sport BSO in Utrecht Elinkwijk werd afgelopen week gerend voor Stichting Spieren voor Spieren en daarmee is tot nu toe al 1500 euro opgehaald!

Op de Topkids Sport BSO aan de Amsterdamsestraatweg is veel aandacht voor sport en beweging. Het sportprogramma is altijd afwisselend en in een specifiek thema. Tijdens het thema ‘aangepast sporten’ lieten de pedagogisch medewerkers kinderen ervaren hoe het is om op een andere manier te sporten dan ze gewend zijn. Het leek hen mooi om aansluitend een sponsorloop te organiseren waarvan de opbrengst naar Spieren voor Spieren gaat. Mark ter Haar (meewerkend coördinator van de Sport BSO) is trots: ‘’Mooi om te zien hoe alle kinderen hun best deden om zo veel mogelijk rondjes te lopen. Vooraf hoop je natuurlijk op lekker weer en enthousiaste kinderen, maar het was uiteindelijk veel meer dan dat. Een groot compliment aan alle kinderen, van de jongste kinderen die onder aanmoediging van wat ouders, opa’s en oma’s hun uiterste best deden, tot aan de oudste kinderen die extra meters maakten voor een extra groot rondje. Allemaal fantastisch gedaan!’’

In Nederland zijn er 20.000 kinderen met een spierziekte en elk jaar weer krijgen zo’n 200 tot 250 ouders te horen dat hun kind een ernstige spierziekte heeft. Spieren voor Spieren zet zich hiervoor in en brengt mensen in beweging om samen alle spierziekten bij kinderen te kunnen verslaan. Met fondsen, zoals de opbrengst van deze sponsorloop, wordt blijvend geïnvesteerd in het Spieren voor Spieren Kindercentrum van het UMC Utrecht.

cheque sponsorloop topkids