Wist je dat… 1 op de 13 kinderen in Nederland opgroeit in armoede?

Bij Topkids vinden we het belangrijk om ieder jaar bezig te zijn met maatschappelijke thema’s, en de kinderen/ouders hier ook in mee te nemen. Denk aan het bakken voor Kika, het organiseren van een ruilmarkt voor speelgoed en het creëren van een kleine ruilbibliotheek. Recentelijk hebben we kennisgemaakt met Stichting babyspullen. Een Stichting die zich inzet om de effecten van armoede op baby’s en jonge kinderen te verminderen, vanuit de overtuiging dat ieder kind recht heeft op een goede start. De KDV-locaties in Soest en Bunschoten hebben zich hier de afgelopen periode voor ingezet.

In de week van 9 tot en met 13 oktober hebben we een inzamelingsactie gehouden. De pedagogisch medewerkers hebben zelf thuis gekeken of ze nog spullen over hadden en ook de ouders van deze locaties hebben we vrijblijvend opgeroepen om te helpen inzamelen. Aan onze oproep is massaal gehoor gegeven en we zijn onder de indruk van hoeveel we hebben mogen verzamelen. Kleding, speelgoed, hoeslakens voor wiegjes, hydrofiele doeken, rompers en meer hebben we voorbij zien komen. Er is zelfs meerdere keren op en neer gereden naar het verzamelpunt om alles daar te krijgen. Hieronder een bericht van Magalie, namens Stichting babyspullen:

‘Hoi allemaal! Bedankt nogmaals voor alle spullen die jullie hebben verzameld. We zijn er enorm blij mee! De spullen zijn op 26 oktober door mij gebracht naar een opslagpunt gebracht en worden daar binnenkort weer door een vrijwilliger opgehaald en naar Heerhugowaard gebracht. In Heerhugowaard is het grote verzamelpunt waar alles gesorteerd wordt en de baby startpakketten gemaakt worden. Vanuit daar worden ze ook weer verdeeld aan baby’s en gezinnen, die deze heel hard nodig hebben.

Zelf ook doneren? Hier kan je meer informatie vinden: stichting baby spullen

We hopen dat alles goed terecht komt en we veel gezinnen blij mogen maken.