Gestuiter, gelach en blije gezichtjes; wanneer je vrijdag langs Topkids kinderopvang in Maartensdijk kwam, zag je dit direct. Een grote stormbaan nam het gehele Topkids terrein in beslag en overal sprongen de kinderen in het rond. Dit festijn kwam natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Topkids Maartensdijk won de winactie van de Zonnetjesweek en ontving een volledig verzorgd Stuiterfestijn. Een dag vol springplezier voor iedereen!

Mees vindt het springen nog wel een beetje spannend, maar na een paar keer heeft hij de smaak te pakken. ‘Nog een keertje!’, roept hij blij. Het stuiterfestijn was een groot succes! De kindjes die vrijdag op de opvang waren konden de hele dag genieten van de stormbaan, maar ook de andere kindjes mochten samen met hun ouders komen springen. Ouders en medewerkers van Topkids werden ook nog eens getrakteerd op een goedgevulde goodiebag.

‘Vanmorgen keken de peuter al ongeduldig uit het raam om te kijken of het springkussen er al stond. Het is zo leuk om hun blije gezichtjes te zien, het is echt een groot succes!’, vertelt Stephanie.

Activiteitenbegeleider van Topkids regelt Stephanie regelmatig leuke uitjes en activiteiten voor de kinderen van Topkids Maartensdijk. Dit jaar gaf zij deze vestiging op voor de Zonnetjesweek van het Huidfonds.  Deze week was niet alleen heel leerzaam, maar ook nog eens ontzettend leuk! Er werden allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Zo konden de kinderen meedoen met dansvideo’s of leuke spellen spelen.

Ook konden de kinderen tijdens de Zonnetjesweek meedoen met een winactie. De locaties kregen namelijk een gigantische kleurplaat op A0-formaat. De kinderen uit Maartensdijk hebben hier hard aan gewerkt, wat was hij mooi geworden.

En wij waren niet de enige die de kleurplaat mooi vonden, want de kinderen uit Maartensdijk hebben de winactie dus gewonnen!

‘Het was een leuke verrassing toen ik gebeld werd dat wij gewonnen hadden.’, vertelt Stephanie. ‘Ik was echt blij voor de kinderen, wat een super leuke afsluiting van de vakantie.’

Tijdens de Zonnetjesweek wordt er op een speelse manier aandacht besteed aan het belang van zonbescherming en gezond gedrag in de zon, iets wat we bij Topkids ook erg belangrijk vinden. Want ondanks dat zonlicht ontzettend fijn is, heeft het ook een schaduwkant. Blootstelling aan de zon kan namelijk voor huidbeschadigingen en problemen in de toekomst zorgen, vooral bij dunne kinderhuidjes. Daarom heeft het Huidfonds vijf jaar geleden de Zonnetjesweek in het leven geroepen.

Susan Mohamad, projectleider bij het Huidfonds, vertelt hoe belangrijk het is dat Zonbescherming als normaal wordt gezien. ‘Wanneer kinderen van jongs af aan niet worden ingesmeerd , wordt de kans op huidkanker op latere leeftijd steeds groter.’ Dit is is dan ook de reden dat de Zonnetjesweek ik het leven is geroepen. ‘Door middel van de Zonnetjesweek willen we ouders en begeleiders in de kinderopvang bewust maken van het feit dat insmeren ontzettend belangrijk is. Insmeren voor je naar buiten gaat moet net zo normaal zijn als tandenpoetsen voor je naar bed gaat.’

Het insmeren vergeten de kinderen bij Topkids Maartensdijk echt niet meer, dat is net als het Stuiterfestijn onvergetelijk!