De kinderen van Topkids Kinderopvang hebben daarmee in totaal €1.376,50 opgehaald voor het goede doel.
Op zondag 16 september 2018 rent Nico Sturkop de marathon van Berlijn. Dat wordt inmiddels zijn 3e marathon: nadat hij in 2014 en 2015 ‘de moeder der marathons’ in New York liep staat nu dus Berlijn op het programma. Hij rent de 6 World Major Marathons als sponsorloper voor stichting KIKA (Kinderen Kankervrij).

KIKA

Elk jaar krijgen bijna zeshonderd kinderen een verschrikkelijke boodschap: ‘Je hebt kanker’. Daarna start een moeilijke periode van zware behandelingen en onzekerheid. Vaak met een goede afloop, maar helaas niet altijd. De genezingskans van kinderkanker is momenteel 75%. Samen kunnen wij er voor zorgen dat, in 2025 zelfs 95% van de kinderen geneest. “Ik vind het heel erg belangrijk dat de genezingskansen blijven toenemen”, aldus Nico Sturkop. Er is veel geld nodig om verder onderzoek te kunnen doen.

Ook op het gebied van kwaliteit van behandeling valt veel te verbeteren. De chemo’s zijn zwaar en agressief en kunnen kinderen die vandaag genezen zijn verklaard op latere leeftijd alsnog bepaalde bijwerkingen geven. Voor Nico dus reden om zijn gezondheid in te zetten voor KIKA: “Een marathon lopen was altijd al een grote wens van mij. De 6 World Major Marathons (NEW YORK, BOSTON, CHICAGO, TOKYO, LONDEN en BERLIJN) lopen is mijn ultieme droom. Ik heb aan de Run for KIKA Marathon (New York) al twee keer deelgenomen en heb inmiddels al meer dan € 25.000,- voor stichting KiKa opgehaald. Dit jaar dus de marathon van Berlijn; iets dichterbij huis. Maar weer net zo belangrijk. Voor 2019 staat de marathon van Tokyo op mijn lijst, hiervoor heb ik reeds de inschrijving gedaan en wacht op het bericht dat mijn startbewijs wordt bevestigd.

Een marathon heeft een afstand van 42,195 km, ofwel 26,2 mijl. Ter voorbereiding hierop organiseerde Nico samen met sponsor van ‘het eerste uur’, Topkids Kinderopvang, deze Mini-Marathon Sponsorloop. Alle kinderen van Topkids liepen hierbij tenminste één mijl (1.635 meter). De kinderen hebben allemaal een sponsorformulier ingeleverd en zich door familie en vrienden te laten sponsoren voor hun eigen mini-marathon. Sturkop startte deze dag door met de kinderen van Topkids locatie Soest een warming-up te doen en daarna een mijl te rennen rond de molen op den Engh. Hierna ging hij naar de Topkids locatie in Maartensdijk. Daar rende hij met de kinderen één mijl rond het schoolplein van de Martin Luther Kingschool. Hierna ging hij voor een geweldige finish naar de Topkids locatie in Elinkwijk (Utrecht), ook daar was een parcours uitgezet en rende hij met de kinderen weer één mijl. Op deze manier hielpen de kinderen mee om sponsors te zoeken en is het meteen een mooie trainingsloop.

“Geweldig om te zien hoe actief en enthousiast de kinderen waren. Er is een speciaal thema van gemaakt door Topkids. De kinderen zijn druk geweest met de voorbereidingen en de mini-marathon was de knallende afsluiter van dit thema. Ik ben enorm blij met het prachtige bedrag en dankbaar dat Topkids dit mogelijk heeft gemaakt.”, aldus een trotse Nico.