‘Pap, mam, zijn we er al bijna?’ Je bent nog maar net vertrokken of het begint al. Een lange autorit met kinderen kan een behoorlijke uitdaging zijn. Omdat veel mensen deze zomer weer richting Italië, Frankrijk of Spanje vertrekken, hierbij onmisbare tips om de autorit met je kind(eren) zo comfortabel mogelijk te maken!

  • Plan de route en zorg voor voldoende tussenstops om even de benen te strekken, een wc te zoeken of een ijsje te halen. Je kunt je kinderen betrekken bij de planning van de rit. Met een ouderwetse routekaart kun je bijvoorbeeld elke keer aanwijzen waar jullie nu zijn. Zo ontwikkelen ze begrip van tijd en afstand.
  • Zorg voor voldoende (gezonde) snacks tussendoor. Een leuke manier om dit te organiseren is met een ‘monkey platter’. Dit is een vrolijk bord of bakje met allerlei vakjes, die je kunt vullen met groenten, nootjes en (gedroogd) fruit. Zo kan je kind zelf kiezen waar hij of zij zin in heeft.
  • Een open deur: zorg voor voldoende vermaak onderweg. Natuurlijk neem je speelgoed, boeken of puzzels mee zodat de kinderen zich niet gaan vervelen. Pak je dit in als cadeautjes, dan geef je het vermaak gedoseerd. Je kind vermaakt zich een tijdje met wat het heeft uitgepakt, en na een bepaalde tijd of een tussenstop geef je het volgende cadeautje. Denk aan een stickerboek, een speelgoedautootje of smart game; dat zorgt steeds weer voor een nieuwe activiteit waar je kind weer even zoet mee is.
  • Maak van te voren een afspeellijstje met de favoriete muziek van je kinderen. Of denk eens aan een luisterboek. Via een app van de bibliotheek kun je naar allerlei mooie verhalen luisteren. Bij de meeste bibliotheken is dit gratis voor kinderen. Natuurlijk zijn er ook allerlei andere apps voor luisterboeken, podcasts en shows.
  • Ik ga op reis en ik neem mee…. Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet… Er zijn allerlei leuke spelletjes te bedenken die je samen kunt spelen onderweg. Automerken raden, geen ja of geen nee mogen zeggen, een bekend persoon raden, zo komen jullie de rit wel door. Download onderaan deze pagina de leuke Topkids-Auto Bingo! Krijg jij onderweg een volle kaart?

Download hier de Topkids Auto Bingo: 

Auto Bingo Topkids

Wij wensen iedereen een goede reis en een fijne vakantie!