Beste ouders,

zojuist hebben we vernomen dat alle scholen en kinderopvangorganisaties tot en met 6 april hun deuren moeten sluiten voor iedereen die geen vitale beroepen uitoefent. Op deze manier hoopt men dat de verdere verspreiding van Covid-19 kan worden tegengegaan.

Voor ons houdt dit in dat we dus openblijven om de kinderen op te kunnen vangen van ouders die onder andere in de zorg, voor de politie of brandweer werken. Welke beroepen nog meer bij dit lijstje horen is te lezen op de website van de Rijksoverheid.

Vanaf morgen zullen wij inventariseren welke kinderen door ons opgevangen mogen worden. We vragen hierbij vriendelijk jullie medewerking.

Zouden jullie ons vanavond nog willen mailen als jullie beroep onder de vitale beroepen valt? Dan kunnen wij een inschatting maken van hoeveel personeel er nodig is om open te blijven. De medewerkers zullen jullie morgen ook vragen welk beroep jullie uitoefenen.

Van de kinderen die er morgen om 9:15 uur niet zijn gaan wij ervan uit dat ze niet komen.

In principe is er alleen opvang als beide ouders een vitaal beroep uitoefenen of wanneer één van de twee een vitaal beroep uitoefent en de ander kan echt niet voor de kinderen zorgen.

Daarnaast is het nog steeds niet toegestaan om kinderen met milde klachten bij ons te brengen. Ook ouders die hun kind komen brengen moeten klachtenvrij zijn.

Onder milde klachten verstaan wij:

  • hoesten en/of
  • snotneus en/of
  • koorts.

Aangezien deze maatregel door de overheid is opgelegd en volledig buiten onze invloedssfeer valt is er geen mogelijkheid de gemiste opvang financieel te compenseren. Wij zullen de ruiltermijn van 2 maanden versoepelen zodat gemiste opvang gedurende een jaar kan worden gecompenseerd in ruildagen. De dagen zullen in het systeem worden afgemeld ‘zonder ruildag’. De gemiste opvang komt dan in het tegoed voor 2020 te staan.

Wij rekenen op jullie begrip en hopen dat jullie allemaal gezond blijven!

Om verspreiding van het virus op de locaties te voorkomen volgen wij de adviezen van het RIVM op.
Wij rekenen op jullie begrip en hopen dat jullie allemaal gezond blijven!