Tijdens de start van de Nationale Voorleesdagen heeft kinderdagverblijf Topkids in Bunschoten een speciale gast ontvangen. Locoburgemeester Rick Beukers las de kinderen voor uit prentenboek van het jaar Maximiliaan Modderman geeft een feestje!

De kinderen waren goed voorbereid op zijn komst en heel enthousiast. De locoburgemeester had zijn ambtsketen om, dat vonden de kinderen natuurlijk interessant. Na het voorlezen sprak Rick Beumers nog even met de kinderen over hun lievelingsknuffels, die ze vandaag mee mochten nemen vanuit huis.

Het belang van voorlezen

‘Het is mooi dat er tijdens de Nationale Voorleesdagen zoveel aandacht is voor het belang en de voordelen van voorlezen’, vindt de locoburgemeester. ‘Ook in onze gemeente is dat van groot belang. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van kinderen, verbetert de woordenschat, luistervaardigheid en sociaal-emotionele ontwikkeling. Daarnaast is het ook leuk en gezellig!’ Rick Beukers heeft zelf ook goede herinneringen aan voorgelezen worden. ‘Het boek Pluk van de Petteflet van Annie M.G. Schmidt was mijn favoriet.’

Tijdens de Nationale Voorleesdagen van 25 januari t/m 4 februari wordt landelijk extra aandacht besteed aan voorlezen. Bij Topkids wordt er het hele jaar door dagelijks voorgelezen aan de kinderen. ‘Zo zorgen we ervoor dat kinderen al op jonge leeftijd boeken interessant vinden’, vertelt Bregje de Saint Aulaire, directeur van Topkids. ‘Dat gaat van knisperboekjes voor baby’s tot spannende verhalen bij de buitenschoolse opvang. We gebruiken daarbij de methodiek interactief voorlezen. Zo komen verhalen tot leven en sluiten we nog beter aan bij de belevingswereld van kinderen.’

Wil jij weten hoe je het boek Maximiliaan Modderman geeft een feestje op een interactieve manier kan voorlezen? Dat lees je hier!