Een dag op kinderdagverblijf Soest

 

 

Hoe verloopt een dag bij Topkids kinderdagverblijf Soest?

Dat gaan we je vertellen! Ondanks dat geen één dag hetzelfde is….

Een dag vol speelplezier

Iedere dag maken we er bij kinderdagverblijf Soest weer een klein feestje van op de groep! We spelen, lachen, ontdekken, knuffelen en genieten van elkaars gezelschap.

Natuurlijk hebben jonge kinderen in de leeftijd van 0 t/m 4 jaar ook nog behoefte aan structuur en regelmaat. Hierdoor werken we volgens een vast dagritme, dat de kinderen houvast geeft en daarnaast een gevoel van veiligheid creëert.

Dagritme

Ochtend

Vanaf 7:30 uur gaan de deuren open bij kinderdagverblijf Soest en komen de kinderen met hun ouders druppelsgewijs binnen. Tijdens de overdracht met de ouders is er voor de kinderen alle ruimte voor vrij spel. Dit houdt in dat de kinderen nog een beetje wakker kunnen worden door te chillen, aan tafel een spelletje te doen of een boekje te lezen.

Wanneer alle vriendjes en vriendinnetjes zijn gebracht, gaan we aan tafel voor een gezonde snack en zijn we goed voorbereid op een actieve ochtend.

Onze voorkeur gaat er naar uit dat kinderen minimaal een keer per dag lekker buiten spelen, ongeacht het weer, want ook in de regen kan er volop plezier worden gemaakt. Kinderdagverblijf Soest beschikt over een gave kindvriendelijke tuin, waar de kinderen zich naar hartenlust kunnen uitleven en op avontuur kunnen gaan.

Middag

Tijdens de middag is het bij kinderdagverblijf Soest tijd voor een warme biologische maaltijd en beginnen de oogleden vaak al iets te zakken, waardoor het tijd is om te rusten. De kleinere kinderen worden op bed gelegd en de grotere kinderen mogen rusten op een stretcher. Na het slapen worden de kinderen getrakteerd op een bordje met gezonde groenten van het seizoen.

Eind van de middag

Zodra de kinderen weer helemaal zijn uitgerust en hun buikje rond hebben gegeten door de heerlijke groente snack, wordt er altijd weer een verrassende activiteit aangeboden en vinden we het belangrijk om de kinderen uit te dagen. Bij mooi weer gaan we naar buiten, maar indien de kinderen willen knutselen is daar ook alle ruimte voor!

Wanneer de dag bijna is afgelopen eten de topkids nog een boterham, waarbij ondertussen de ouders weer binnendruppelen om hun kroost op te halen. Uiteraard zijn zij natuurlijk nieuwsgierig naar hoe de dag op kinderdagverblijf Soest is geweest.

Om de kinderen weer mee naar huis te krijgen is soms zelf een hele kunst, maar om 18:30 uur sluiten onze deuren toch echt en kijken terug op een gezellige en leerzame dag!

 

 

Nieuwsgierig geworden kinderdagverblijf Soest?

Neem dan contact met ons op! Je kunt je kind(eren) direct inschrijven of eerst even vrijblijvend komen kijken door een rondleiding aan te vragen. Naast onze website, zijn we ook telefonisch bereikbaar via 0346-243564 of per mail info@topkids.nl