Direct inschrijven Rondleiding

Biologische voeding kinderopvang

Je wilt het allerbeste voor jouw kind. Zo heb je misschien keuzes gemaakt over wat je wilt dat jouw kind te eten krijgt. Bijvoorbeeld dat het zoveel mogelijk biologisch en suikervrij eet. Bij Topkids willen wij ook dat kinderen het beste krijgen. Dat is dan ook de reden dat wij kiezen voor gezonde, biologische voeding en verantwoorde tussendoortjes. 

Biologische voeding

Bij Topkids Kinderopvang krijgen kinderen op de kinderdagverblijven iedere dag een warme maaltijd. Deze zijn gezond, verantwoord en biologisch. Kinderen vanaf 4 maanden genieten hiervan mee. Deze maaltijd is gemaakt voor de verschillende leeftijden en behoeftes van ieder kind. Het eten is gezond, voor 95% biologisch en bovenal héél erg lekker.

Moekes Maaltijd

De biologische maaltijden voor de kinderopvang worden drie keer per week vers aangeleverd door Moekes Maaltijd. Hun missie is om alle kinderen in Nederland van écht, gezond en lekker eten te kunnen laten genieten. Kinderen hebben door gezond eten meer energie, ze zijn gelukkiger en presteren beter. Wij eten samen omdat zien eten doet eten en samen eten kinderen positief vormt. Onze kindermaaltijden zijn 100% natuurlijk. Geur-, kleur- en smaakstoffen zijn streng verboden. En wat Moeke kookt is ook écht vers, zonder kunstmatig verlengde houdbaarheid.’

Gezonde tussendoortjes

Naast de gezonde warme biologische maaltijd krijgen kinderen bij Topkids nog een broodmaaltijd aan het einde van de dag. Ook worden er op twee momenten gezonde snacks aangeboden zoals fruit en groente. Wij kiezen zoveel mogelijk voor natuurlijke (streek-)producten, bij voorkeur biologisch, zonder toegevoegde suikers en met zo min mogelijk zout. 

Gezond drinken

Kinderen tot 1 jaar krijgen vaak nog borstvoeding of flesvoeding. Dit vullen we aan met lauwe kruidenthee of water. Kinderen vanaf 1 jaar geven we vooral water en thee, met daarnaast 1 beker zuivel. We drinken zoveel mogelijk op vaste momenten. 

Gezonde traktatie

Is het tijd voor een feestje? Dan is het leuk om te trakteren. Ook traktaties zijn zoveel mogelijk gezond. Op internet zijn hiervoor genoeg ideeën te vinden. De pedagogisch medewerkers kunnen met je meedenken. Een leuk alternatief voor iets eetbaars is een klein speelgoedje, zoals een ballon, een toeter, een autootje etc. 

Meer weten?

Heb je een bepaald dieet voor jouw kindje? Bijvoorbeeld vanwege allergieën, levens- of geloofsovertuiging? Bespreek het met ons. Wij denken graag met je mee. Lees hier meer over ons uitgebreide voedingsbeleid en de producten die we gebruiken.

 

 

logo bord, mes en lepel