Wat vliegt de tijd toch voorbij! Over een paar weken is het alweer zomervakantie. Op onze BSO’s komen kinderen dan weer hele dagen bij ons spelen. Wat we er dan zoal doen? Daarover mogen de kinderen vaak zelf meebeslissen, het is tenslotte ook hún vakantie. We maken ook uitstapjes en bedenken activiteiten of workshops afgestemd op de leeftijden van de kinderen. Samen met onze vestigingen blikken we terug op de hoogtepunten van onze meivakantie dit jaar.

 Echte roofvogels op je hand

In de meivakantie is onze BSO Almere Razeil Junior heel fanatiek geweest met een workshop handbal. Elke vakantie is er een thema, dat was dit keer: Topkids in beweging!

Ook kregen ze visite van echt roofvogels, hoe gaaf is dat?! Maar de kinderen zijn niet bang en houden dan ook met veel plezier deze prachtige dieren vast.

Lekker samen trommelen

Op de BSO in Zeist was een workshop djembé. De kinderen konden lekker losgaan op de Afrikaanse trommels.

Medailles verdienen op onze Sport BSO Soest

Op onze Sport BSO in Soest werden er natuurlijk allerlei sportieve activiteiten gedaan: touwtrekken, bowlen, darten. Daarna kregen de kinderen een echte oorkonde en een medaille!

Met de bus een dagje uit

‘De wielen van de bus gaan rond en rond, rond en rond, rond en rond…’ Waarom zingen we dit liedje? Omdat de kinderen van BSO Zeewolde naar de Kok-experience in Harderwijk zijn geweest met de bus! Wachten bij de bushalte, instappen en eenmaal in de bus keken de kinderen hun ogen uit. Bij speelparadijs de Kok-experience was het fantastisch! De kinderen konden er klimmen & klauteren, in de ballenbak en van de glijbaan.

Naar de dieren

De kinderen van onze BSO in Maartensdijk namen een kijkje op de zorgboerderij bij de koeien en de paardjes. Op de boerderij is veel te zien en te beleven en daar kun je veel van leren.

Gezonde wrapjes maken 

Tussen alle activiteiten, spelletjes en uitstapjes door moet er natuurlijk ook gezond worden gegeten. De kinderen van de BSO Almere Waterwijk volgden het recept om heerlijke wraps met spinazie en kip te maken als lekker tussendoortje!

Als de brandweer

Onze BSO Soesterberg zat tijdens de meivakantie in het thema ‘vuur en vlam’. Dan kan een bezoekje aan de brandweer natuurlijk niet uitblijven! De brandweerlieden legden alle materialen uit en de kinderen mochten zelf ook van alles uitproberen. Hoe werkt de waterspuit? En hoe zwaar zijn die helmen eigenlijk?

Ook zijn de kinderen naar het militair luchtvaartmuseum geweest, waar ze in verschillende voertuigen konden kijken en zitten. In de binnenspeeltuin waren een helikopter en tank om op te klimmen en vanaf te glijden.

De lente vieren in het park

De lente is in volle bloei en het is de perfecte tijd om eropuit te trekken met de kinderen en te genieten van alle kleurrijke vrolijke uitjes die deze tijd van het jaar te bieden heeft! – Dit was het doel van onze BSO in De Bilt in de meivakantie, en om dit te doen zijn ze samen op pad gegaan naar het Máximapark en Landgoed Oostbroek.

Zomervakantie

Zoals je ziet is er genoeg te beleven op de BSO’s van Topkids. Veel gezelligheid en mooie dagen. Wij hebben nu al zin in de zomervakantie!