Direct inschrijven Rondleiding

BSO De Bilt

Naast een BSO in De Bilt hebben we ook een Peuterplus in De Bilt.

Welkom op de leukste buitenschoolse opvang van De Bilt! Op deze Ontdekkings BSO hadden jouw ouders wel willen zitten toen ze zelf nog naar school gingen. Met iedere maand een nieuw thema kun je hier na schooltijd gave workshops volgen.

De atleet, kunstenaar en professor haalt hier zijn hart op. De activiteiten die je kunt volgen zijn sportief, creatief, uitdagend en interessant. Jij mag altijd meedoen als je wilt. Natuurlijk mag je ook je eigen gang gaan en lekker spelen met je vriendjes en vriendinnetjes. In ons gezellige honk vind je een voetbaltafel en speelhoeken die uitnodigen tot spel. 

Wil je na schooltijd erop uit? Dan verkennen we samen de omgeving buiten BSO De Bilt. De liefde en aandacht die ieder kind hier krijgt, maakt dat jij je hier snel vertrouwd voelt.

Groepen

Op onze Topkids Ontdekking BSO zijn 3 basisgroepen. Op basis van leeftijd zijn de groepen ingedeeld.  

Openingstijden

Topkids naschoolse opvang Soest is elke dag open tot 18:30 uur. Wij halen de kinderen uit school en kunnen ze ook weer thuisbrengen! Ophalen kan vanaf 17:00 uur. Dan zijn we klaar met de workshops. Gebruik maken van onze VSO? Dat kan ook van 7:30 tot 8:30 uur.

Tijdens vakanties en studiedagen is de BSO open van 7:00-18:30 uur. We gaan er vaak op uit op deze vrije dagen. Daarom kan je je kind tot 9:30 uur brengen. Loopt de dag toch een keer anders? Dan vinden we het fijn als je even belt!

Topkids Kinderopvang is het hele jaar door open behalve op de volgende dagen:

Daarnaast sluit Topkids op Kerstavond en Oudejaarsavond om 17:00 uur.

Kinderopvangtoeslag

Werk je en breng je jouw kind naar de BSO? Dan heb je meestal recht kinderopvangtoeslag. Je vraagt de toeslag aan bij de Belastingdienst. Hoeveel toeslag je krijgt, hangt af van het gezinsinkomen. Daarbij wordt gekeken hoeveel uren beide ouders werken. De Belastingdienst gaat uit de uren die in het contract van de minst werkende ouder staan. Werkt de ene ouder bijvoorbeeld 36 uur en de andere 20 uur? Dan krijg je toeslag op basis van 20 uur. Ben je alleenstaande ouder? Dan tellen alleen jouw uren. 

Vraag de toeslag op tijd aan. Dit doe je binnen 3 maanden na de maand waarin jouw kind voor het eerst naar de opvang gaat. Wacht niet te lang met aanvragen, anders loop je geld mis. Wil je weten wat de netto kosten voor jou zijn? Vul dan hier onze handige online rekentool in.

Pedagogisch beleid

Topkids Kinderopvang vindt kwaliteit belangrijk. Wij gaan met kinderen om op basis van respect, vertrouwen, begrip en liefde. Wij verzorgen, begeleiden en stimuleren kinderen. Dit doen we in een omgeving waarin zij zich veilig en vertrouwd voelen. We kijken zoveel mogelijk naar de talenten van het kind. Zo kan het zich goed ontwikkelen en de wereld om zich heen ontdekken. Bij Topkids krijgt ieder kind de kwaliteit opvang die het verdient.

In onze pedagogische visie staat hebben wij beschreven wat wij belangrijk vinden. Kleinschaligheid, nauwe samenwerking, professioneel werken en soepel kunnen zijn staan daarin centraal. We houden daarmee de pedagogisch doelen in gedachten die pedagoog Riksen-Walraven voor de kinderopvang heeft opgeschreven:

Meer weten over onze visie en wat we hier in de praktijk mee doen? Bekijk dan ons pedagogisch beleid op het ouderportaal.

We hebben daarnaast ook een beleid over Veiligheid en Gezondheid. Hierin maken we duidelijk hoe we op onze locaties een zo veilig en gezond mogelijke werk, speel en leefomgeving bieden. Dit beleid kun je altijd lezen op de vestiging, via het ouderportaal of opvragen via de info@topkids.nl

Onze missie

Bij buitenschoolse opvang BSO De Bilt vind je een veilige en vertrouwde omgeving waar jouw kind de ruimte krijgt om zijn/haar eigen talenten te ontdekken. Hierbij kijken we naar het kind als individu en begeleiden en stimuleren we de eigen ontwikkeling.