Direct inschrijven Rondleiding

Kinderdagverblijf De Bilt Peuterplus

Naast kinderdagverblijf De Bilt hebben we ook een buitenschoolse opvang in De Bilt.

‘Ik wil niet naar het kinderdagverblijf, ik ben al groot!’ en ‘Wanneer mag ik ook een keer naar de basisschool?’ Herkenbaar? Dan is de Peutergroep De Bilt misschien iets voor jullie! 

Kinderen leren bij Peuterplus kinderdagverblijf De Bilt spelenderwijs sociale, motorische en cognitieve vaardigheden die ze nodig hebben voor de basisschool. Je zou deze vorm van kinderdagverblijf de ‘moderne variant’ van een peuterspeelzaal kunnen noemen. Bij Topkids maken peuters de eerste vriendjes en vriendinnetjes. 

De peutergroep van Topkids De Bilt zit in de Groen van Prinstererschool. ‘s Middags als de peuters weer naar huis zijn gebruikt de buitenschoolse opvang dezelfde ruimte. Peuters van Peuterplus wennen op deze manier alvast aan de omgeving van de school. Zo is straks de drempel lager.

Groepen

Ben je 2 jaar? Dan ben je welkom op de peutergroep van het kinderdagverblijf Topkids De Bilt. Om 8.30 uur beginnen we met de dag. ’s Ochtends eten de kinderen fruit met elkaar en drinken ze thee. Rond 12:00 uur eten de kinderen een warme lunch van Moekes Maaltijd. Om 13.00 gaan alle peuters weer naar huis. 

Ophalen & tijden

De peuterplusgroep van Topkids  is van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 tot 13.00 uur. Op de volgende dagen zijn we gesloten:

  1. 2e Paasdag
  2. Koningsdag
  3. Bevrijdingsdag (5 mei is één keer in de vijf jaar een officiële vrije dag, de volgende keer is in 2025)
  4. Hemelvaart
  5. 2e Pinksterdag

Kinderopvangtoeslag

Werk je en breng je jouw kind naar de peuterplus groep? Dan heb je meestal recht kinderopvangtoeslag. Je vraagt de toeslag aan bij de Belastingdienst. Hoeveel toeslag je krijgt, hangt af van het gezinsinkomen. Daarbij wordt gekeken hoeveel uren beide ouders werken. De Belastingdienst gaat uit de uren die in het contract van de minst werkende ouder staan. Werkt de ene ouder bijvoorbeeld 36 uur en de andere 20 uur? Dan krijg je toeslag op basis van 20 uur. Ben je alleenstaande ouder? Dan tellen alleen jouw uren. 

Vraag de toeslag op tijd aan. Dit doe je binnen 3 maanden na de maand waarin jouw kind voor het eerst naar de opvang gaat. Wacht niet te lang met aanvragen, anders loop je geld mis.

Wil je weten wat de netto kosten voor jou zijn? Vul dan hier onze handige online rekentool in.

Pedagogisch beleid

Topkids Kinderopvang vindt kwaliteit belangrijk. Wij gaan met kinderen om op basis van respect, vertrouwen, begrip en liefde. Wij verzorgen, begeleiden en stimuleren kinderen. Dit doen we in een omgeving waarin zij zich veilig en vertrouwd voelen. We kijken zoveel mogelijk naar de talenten van het kind. Zo kan het zich goed ontwikkelen en de wereld om zich heen ontdekken. Bij Topkids krijgt ieder kind de kwaliteit opvang die het verdient.

In onze pedagogische visie staat hebben wij beschreven wat wij belangrijk vinden. Kleinschaligheid, nauwe samenwerking, professioneel werken en soepel kunnen zijn staan daarin centraal. We houden daarmee de pedagogisch doelen in gedachten die pedagoog Riksen-Walraven voor de kinderopvang heeft opgeschreven:

Meer weten over onze visie en wat we hier in de praktijk mee doen? Bekijk dan ons pedagogisch beleid op het ouderportaal.

We hebben daarnaast ook een beleid over Veiligheid en Gezondheid. Hierin maken we duidelijk hoe we op onze locaties een zo veilig en gezond mogelijke werk, speel en leefomgeving bieden. Dit beleid kun je altijd lezen op de vestiging, via het ouderportaal of opvragen via de [email protected]

Missie bij kinderdagverblijf De Bilt

Bij kinderdagverblijf Peuterplus De Bilt vind je een veilige en vertrouwde omgeving waar jouw kind de ruimte krijgt om zijn/haar eigen talenten te ontdekken. Hierbij kijken we naar het kind als individu en begeleiden en stimuleren we de eigen ontwikkeling.