Direct inschrijven Rondleiding

Kinderdagverblijf Utrecht Zuilen

Naast ons Kinderdagverblijf Utrecht Zuilen hebben we ook een kinderopvanglocatie in Utrecht Centrum.

Welkom op de allereerste vestiging van Topkids. Dit gezellige kinderdagverblijf staat midden in de woonwijk Utrecht Zuilen. Het voelt hier als thuis! Het kinderdagverblijf is kleinschalig. De sfeer is vertrouwd en de inrichting rustig. Hier voelt jouw kind zich snel op z’n gemak.

Het Topkids kinderdagverblijf Utrecht Zuilen vind je midden in de woonwijk. Hier is ruimte voor twee verticale groepen. Je vindt hier één groep op de begane grond, de andere speelt boven. Helemaal bovenin het kinderdagverblijf Utrecht Zuilen vind je een ruim dakterras. Hier kunnen kinderen een frisse neus halen en spelen in de zandbak. 

De pedagogisch medewerkers nemen de kinderen regelmatig mee op pad. Het Julianapark ligt dichtbij en daar wordt graag gebruik van gemaakt. Kijken naar de dieren, glijden van de glijbaan en rondrennen in de ruime speeltuin; wat wil een kind nog meer?

Groepen

In dit kinderdagverblijf in Utrecht Zuilen zijn twee verticale groepen voor 12 kinderen van 0-4 jaar. Wanneer je kind 4 jaar is geworden kan hij/zij doorstromen naar onze BSO Sport bij USV Elinkwijk. Vergeet je daarvoor niet op tijd aan te melden!

Ophalen & tijden
Topkids kinderdagverblijf Utrecht Zuilen is open van 7:30-18:30 uur. We willen de rust op de groepen zoveel mogelijk bewaren. Daarom mag er tot 9:15 uur worden gebracht en na 17:00 uur worden gehaald (tenzij er een contract voor een korte dag is). Als ouders een halve dag opvang afnemen is de breng-, en haaltijd tussen 12:30-13:00 uur. Loopt de dag toch een keer anders? Dan vinden we het fijn als je even belt!

Topkids Kinderopvang is het hele jaar door open behalve op de volgende dagen:

Daarnaast sluit Topkids op Kerstavond en Oudejaarsavond om 17:00 uur.

Kinderopvangtoeslag

Werk je en breng je jouw kind naar het kinderdagverblijf? Dan heb je meestal recht kinderopvangtoeslag. Je vraagt de toeslag aan bij de Belastingdienst. Hoeveel toeslag je krijgt, hangt af van het gezinsinkomen. Daarbij wordt gekeken hoeveel uren beide ouders werken. De Belastingdienst gaat uit de uren die in het contract van de minst werkende ouder staan. Werkt de ene ouder bijvoorbeeld 36 uur en de andere 20 uur? Dan krijg je toeslag op basis van 20 uur. Ben je alleenstaande ouder? Dan tellen alleen jouw uren. 

Vraag de toeslag op tijd aan. Dit doe je binnen 3 maanden na de maand waarin jouw kind voor het eerst naar de opvang gaat. Wacht niet te lang met aanvragen, anders loop je geld mis.
Wil je weten wat de netto kosten voor jou zijn? Vul dan hier onze handige online rekentool in.

Pedagogisch beleid
Topkids Kinderopvang vindt kwaliteit belangrijk. Wij gaan met kinderen om op basis van respect, vertrouwen, begrip en liefde. Wij verzorgen, begeleiden en stimuleren kinderen. Dit doen we in een omgeving waarin zij zich veilig en vertrouwd voelen. We kijken zoveel mogelijk naar de talenten van het kind. Zo kan het zich goed ontwikkelen en de wereld om zich heen ontdekken. Bij Topkids krijgt ieder kind de kwaliteit opvang die het verdient.

In onze pedagogische visie staat hebben wij beschreven wat wij belangrijk vinden. Kleinschaligheid, nauwe samenwerking, professioneel werken en soepel kunnen zijn staan daarin centraal. We houden daarmee de pedagogisch doelen in gedachten die pedagoog Riksen-Walraven voor de kinderopvang heeft opgeschreven:

Meer weten over onze visie en wat we hier in de praktijk mee doen? Bekijk dan ons pedagogisch beleid op het ouderportaal.

We hebben daarnaast ook een beleid over Veiligheid en Gezondheid. Hierin maken we duidelijk hoe we op onze locaties een zo veilig en gezond mogelijke werk, speel en leefomgeving bieden. Dit beleid kun je altijd lezen op de vestiging, via het ouderportaal of opvragen via de [email protected]

Onze missie

Bij Topkids Kinderdagverblijf Utrecht Zuilen vind je een veilige en vertrouwde omgeving waar jouw kind de ruimte krijgt om zijn/haar eigen talenten te ontdekken. Hierbij kijken we naar het kind als individu en begeleiden en stimuleren we de eigen ontwikkeling.