Direct inschrijven Rondleiding

Naschoolse opvang Soest

Deze locatie heeft ook een kinderdagverblijf.

Welkom op de naschoolse opvang Soest van Topkids! Dé plek waar ieder kind zich optimaal vermaakt na schooltijd. De buitenschoolse opvang van Topkids  staat bekend om het enorm gevarieerde activiteitenaanbod. Je kunt je hier heerlijk uitleven!  

Topkids heeft in Soest zowel een naschoolse opvang aan de Laanstraat als een Sport BSO Soest.

Op de naschoolse opvang aan de Laanstraat verveel jij je nooit. Heb je zin om te koken, te dansen of lekker creatief bezig te zijn? Dat kan. Samen kijken we naar wat jij leuk vindt om te doen. De ruime lokalen op de naschoolse opvang zijn er helemaal op ingericht. Wil je uitrusten of huiswerk maken? Dan kan dat natuurlijk ook.

Wil je even naar buiten om een frisse neus te halen? In de grote en gave natuur- en ontdektuin kan iedereen zich naar hartelust uitleven. Zin in een ontdekkingstocht in de nabije omgeving? Dan gaan we samen op pad buiten de grenzen van de naschoolse opvang. 

Ben jij sportief en wil jij na een dagje op school zitten het liefst lekker gaan bewegen? Dan is de Sport BSO Soest van Topkids wat voor jou! Bij deze naschoolse opvang maak je kennis met allerlei verschillende soorten sporten. Hier vind je meer informatie over deze Sport BSO.

Helemaal uniek aan de naschoolse opvang Soest: de mogelijkheid gebruik te maken van onze gratis thuisbrengservice aan het einde van de dag! In overleg met thuis kunnen wij jou met onze Stint naar huis brengen. 

Groepen

De vier BSO ruimtes van naschoolse opvang Soest aan de Laanstraat bieden eindeloze mogelijkheden voor ons activiteitenaanbod. Voor kookworkshops kan je in onze gezellige woonkeuken terecht, in het atelier kan je je creativiteit kwijt en in het vrije expressielokaal is er ruimte voor muziek, dans, yoga of theater. En als je even vrij wilt spelen? Dan hebben we een fantastische ‘binnentuin’ en buitentuin waar je naar hartenlust kunt spelen of chillen.

Openingstijden
Topkids naschoolse opvang Soest is elke dag open tot 18:30 uur. Wij halen de kinderen uit school en kunnen ze ook weer thuisbrengen! Ophalen kan vanaf 17:00 uur. Dan zijn we klaar met de workshops. 

Tijdens vakanties en studiedagen is de BSO open van 7:00-18:30 uur. We gaan er vaak op uit op deze vrije dagen. Daarom kan je je kind tot 9:30 uur brengen.

Loopt de dag toch een keer anders? Dan vinden we het fijn als je even belt!

Topkids Kinderopvang is het hele jaar door open behalve op de volgende dagen:

Daarnaast sluit Topkids op Kerstavond en Oudejaarsavond om 17:00 uur.

Rekentool Kinderopvangtoeslag

Werk je en breng je jouw kind naar de BSO? Dan heb je meestal recht kinderopvangtoeslag. Je vraagt de toeslag aan bij de Belastingdienst. Hoeveel toeslag je krijgt, hangt af van het gezinsinkomen. Daarbij wordt gekeken hoeveel uren beide ouders werken. De Belastingdienst gaat uit de uren die in het contract van de minst werkende ouder staan. Werkt de ene ouder bijvoorbeeld 36 uur en de andere 20 uur? Dan krijg je toeslag op basis van 20 uur. Ben je alleenstaande ouder? Dan tellen alleen jouw uren. 

Vraag de toeslag op tijd aan. Dit doe je binnen 3 maanden na de maand waarin jouw kind voor het eerst naar de opvang gaat. Wacht niet te lang met aanvragen, anders loop je geld mis. Wil je weten wat de netto kosten voor jou zijn? Vul dan hier onze handige online rekentool in.

Pedagogisch beleid
Topkids Kinderopvang vindt kwaliteit belangrijk. Wij gaan met kinderen om op basis van respect, vertrouwen, begrip en liefde. Wij verzorgen, begeleiden en stimuleren kinderen. Dit doen we in een omgeving waarin zij zich veilig en vertrouwd voelen. We kijken zoveel mogelijk naar de talenten van het kind. Zo kan het zich goed ontwikkelen en de wereld om zich heen ontdekken. Bij Topkids krijgt ieder kind de kwaliteit opvang die het verdient.

In onze pedagogische visie staat hebben wij beschreven wat wij belangrijk vinden. Kleinschaligheid, nauwe samenwerking, professioneel werken en soepel kunnen zijn staan daarin centraal. We houden daarmee de pedagogisch doelen in gedachten die pedagoog Riksen-Walraven voor de kinderopvang heeft opgeschreven:

Meer weten over onze visie en wat we hier in de praktijk mee doen? Bekijk dan ons pedagogisch beleid op het ouderportaal.

We hebben daarnaast ook een beleid over Veiligheid en Gezondheid. Hierin maken we duidelijk hoe we op onze locaties een zo veilig en gezond mogelijke werk, speel en leefomgeving bieden. Dit beleid kun je altijd lezen op de vestiging, via het ouderportaal of opvragen via de info@topkids.nl

Onze missie
Bij Topkids naschoolse opvang Soest vind je een veilige en vertrouwde omgeving waar jouw kind de ruimte krijgt om zijn/haar eigen talenten te ontdekken. Hierbij kijken we naar het kind als individu en begeleiden en stimuleren we de eigen ontwikkeling.