Zaterdag 20 januari sloeg wethouder Eva Oosters (sport) de eerste paal van het nieuwe clubgebouw van USV Elinkwijk. De herinrichting van het sportpark biedt de vereniging de mogelijkheid om te groeien, haar maatschappelijke en sportieve rol te vergroten en meer leden en vrijwilligers aan te trekken. Ook voor Topkids een startsein, want onze Sport BSO is gelegen op dit nieuwe sportpark!

Het nieuwe gebouw is gasloos en maakt deel uit van het toekomstige Sportief Park Zuilense Vecht. Het park biedt ruimte aan sportverenigingen, aan mensen die willen hardlopen, skeeleren of bootcampen en er worden 290 duurzame woningen gebouwd. Om dit mogelijk en efficiënt te maken moeten de huidige losse en verouderde gebouwen van USV Elinkwijk plaatsmaken voor een nieuw duurzame clubgebouw waar dus ook de Sport BSO van Topkids in een nieuw jasje wordt gestoken.

Wethouder Sport, Eva Oosters: “Wij slaan niet alleen de eerste paal voor een nieuw clubgebouw, maar maken de weg vrij naar een sportpark met veel verschillende functies. Het is een plek waar verenigingen, hardlopers, skeeleraars, bootcampers en buurtbewoners samenkomen.”

Het nieuwe clubgebouw wordt gedeeld met Utrecht Dominators (american football). De omliggende velden worden ook multifunctioneel gebruikt. Op deze manier worden alle voorzieningen het hele jaar door efficiënt ingezet. We zijn erg benieuwd naar alle ontwikkelingen en houden je daar via de website van op de hoogte. De kinderen van de Sport BSO van Topkids kunnen in ieder geval niet wachten totdat ze het nieuwe clubgebouw kunnen betreden!