Na het telefonische interview met Bregje gisteren was vandaag Mirella aan de beurt. RTV Utrecht kwam langs op onze locatie in Soest om Mirella te interviewen voor een nieuwsitem over de Stint. RTV Utrecht was met name nieuwsgierig naar wat de consequenties van het verbod op de Stint voor Topkids met zich meebrengt.

 

 

PROVINCIE UTRECHT – Kinderopvang Topkids in Soest is van plan plantenbakken of louge-plekken te maken van de Stint. Het bedrijf heeft zes Stints in de schuur staan. Eigenlijk willen ze er graag weer mee de weg op. Daarom zijn ze van plan de fabrikant donderdag een hart onder de riem te steken in de rechtbank.

“Ook wij gaan proberen aanwezig te zijn”, zegt de directeur van Topkids, Mirella Saffrie. “We verwachten dat ook ouders deze steun begrijpen.” Het kinderdagverblijf heeft een enquête gehouden onder alle ouders van de zeven locaties van Topkids: “88% van onze ouders is niet tegen de Stint.”

Het bedrijf dat de Stints maakte heeft geen inkomsten meer en zag geen andere mogelijkheid dan sluiten. Desondanks heeft de eigenaar een oproep gedaan aan alle Stint-gebruikers om de rechtszaak van aankomende donderdag bij te wonen. Dan beslist de rechter of het verbod van kracht blijft.

STINT WORDT GEMIST

Net als veel andere kinderdagverblijven, wordt ook in Soest de Stint gemist. “Wij hebben twee bussen aangeschaft om de kinderen mee te halen en te brengen. Daar moet nog een derde bus bijkomen. Er ontstaat een verkeersgekte op schoolpleinen met al die auto’s. Bovendien moeten onze kinderen nu langs een drukke weg wachten, terwijl de Stint ze altijd in de tuin al kon oppikken”, vertelt Saffrie.

Ze is opvallend rustig, terwijl in haar schuur zes stints staan te verroesten. “Die hebben ons 7000 euro per stuk gekost, maar wij gaan daarvoor geen claim indienen. Dit verhaal kent alleen maar verliezers”, vertelt ze.

STEUN

De steun voor de fabrikant uit Bilthoven, gaat verder op internet. Honderden reacties steken hem een hart onder de riem. Er is zelfs een oproep gedaan om het bedrijf financieel bij te staan: “Als alle Stint-eigenaren bereid zijn een paar honderd euro per Stint bij te dragen, is een faillissement dan wel nodig?” – Vraagt een Rotterdams kinderdagverblijf zich af op LinkedIn.

Kinderdagverblijven reageren niet negatief op het idee. “Er werken hele gedreven jongens bij het bedrijf De Stint. We hebben altijd het gevoel gehad dat ze veiligheid voorop stelden. Dit gun je het bedrijf niet”, vertelt Saffrie.

OPROEP

Of een donatie nog verschil kan maken is maar de vraag. De eigenaar van de Stint heeft maandag het faillissement van zijn bedrijf aangevraagd. Sinds het ongeluk in september, waarbij vier kinderen om het leven kwamen door een botsing tussen een Stint en een trein, is de bolderkar verbannen van de weg.

Bron RTV Utrecht