Topkids rent voor Spieren voor Spieren

Dinsdag 2 mei is het zover; de kinderen van Sport BSO Utrecht Elinkwijk gaan rennen voor Stichting Spieren voor Spieren. Samen gebruiken wij onze gezonde spieren om geld in te zamelen voor kinderen met zieke spieren.

Sinds 1998 brengt Stichting Spieren voor Spieren mensen in beweging om samen alle spierziekten bij kinderen te verslaan. In Nederland zijn er 20.000 kinderen met een spierziekte en elk jaar weer krijgen zo’n 200 tot 250 ouders te horen dat hun kind een ernstige spierziekte heeft. Dit heeft een enorme impact op het kind en het gezin. Lopen, kauwen, slikken, zelfstandig ademhalen; Kinderen met een spierziekte kunnen dat vaak niet of niet meer. Dit vraagt veel zorg en aanpassing. Veel kinderen komen met hun gezinnen in een intensief medisch traject terecht.

Spieren voor Spieren zet zich in voor deze kinderen en hun gezinnen en vindt het van het allergrootste belang om op een zo jong mogelijke leeftijd te weten of een kind een spierziekte heeft. Iedere dag telt bij de aanpak van spierziekten. Want een spier eenmaal verloren komt nooit meer terug.

Om dit mooie doel te steunen organiseert Sport BSO Utrecht Elinkwijk op dinsdag 2 mei een sponsorloop. Samen proberen wij zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting Spieren voor Spieren.

Overige informatie:

Datum: Dinsdag 2 mei 2023

Tijdstip: 14:00 uur

Locatie: Amsterdamsestraatweg 1015, 3555 HT Utrecht (Sport BSO Utrecht Elinkwijk)

Doneren? Dat kan hier!