Merissa is al ruim twee jaar een vertrouwd gezicht op de BSO bij Topkids in Zeist. Na haar opleiding tot dansdocent werkte ze acht jaar met veel plezier op een peuter- en kleuterdansschool in Amsterdam. Toen ze naar Soest verhuisde, was ze klaar voor een nieuwe uitdaging. Via haar zoontje kwam ze terecht bij Topkids, waar ze met open armen werd ontvangen.

Merissa’s avontuur bij Topkids begon met een open sollicitatie. Ze was op zoek naar een nieuwe uitdaging en Topkids leek haar de perfecte plek. “Mijn zoontje zat al met veel plezier bij Topkids in Soest en ik dacht: wat een leuk bedrijf om voor te werken!” vertelt Merissa. “Uiteindelijk koos ik voor de BSO in Zeist, omdat hier de uren beschikbaar waren die ik graag wilde. En nu heb ik het hier enorm naar mijn zin!”

Danslessen met een educatieve twist
Ruim een jaar geleden stelde clustermanager Rianne voor om Merissa’s danstalent in te zetten voor de kinderen van Topkids. Sindsdien verzorgt ze met veel enthousiasme regelmatig danslessen op de verschillende KDV-locaties, naast haar werk op de BSO. “De lessen duren ongeveer 45 minuten,” legt Merissa uit. “Ik gebruik een boekje als inspiratie voor elke les. Het verhaal uit het boekje vormt de basis voor de dansles, zodat de kinderen weten waar de dans over gaat.”

Merissa vindt het belangrijk om de kinderen tijdens de danslessen iets educatiefs mee te geven. “Ik gebruik weinig muziek met tekst,” zegt ze. “De meeste muziek is instrumentaal, omdat tekstmuziek erg beïnvloedend kan zijn. Als kinderen naar de tekst luisteren, gaan ze vaak doen wat er gezongen wordt, terwijl ik liever wil dat ze de muziek op hun eigen manier beleven.”

Momenten waar je het voor doet
Naast haar danslessen werkt Merissa 4 dagen op de BSO. Wat ze het leukste vindt aan haar werk? “De waardering van de kinderen,” antwoordt ze zonder twijfel. “In februari was ik een maand op vakantie en toen ik terugkwam, renden alle kinderen naar me toe en riepen ze: Juf, ik heb je zo gemist! Dat zijn wel echt de momenten waar je het voor doet!”

Een fijne werksfeer en veel ontwikkelmogelijkheden
Naast de blije gezichten van de kinderen, geniet Merissa ook enorm van de fijne werksfeer bij Topkids in Zeist. “Zeist is een kleine vestiging, waardoor het KDV en de BSO samen in één gebouw zitten. Dat zorgt voor een hechte band tussen alle collega’s.”

Binnen Topkids ervaart Merissa dat er veel mogelijk is. “Ze stimuleren alle medewerkers om te leren en te groeien,” zegt ze. “We krijgen veel vrijheid om leuke activiteiten voor de kinderen op de groep te organiseren. We werken veel met thema’s, maar je mag er altijd je eigen draai aan geven. Dat maakt het werk extra leuk.”

Merissa is dan ook erg blij met haar keuze om bij Topkids te gaan werken. “Ik heb het hier erg naar mijn zin,” zegt ze met een glimlach. “Het is een fijne werkplek met leuke collega’s, waar ik mezelf kan blijven ontwikkelen.”