Hoe vergroot ik de kans op een opvangplek voor mijn kind?

De collega’s van de afdeling Kindplanning puzzelen er dagelijks op los om binnen de pedagogische en wettelijke kaders een optimale bezetting van de verschillende vestigingen en groepen te realiseren. Dit doen ze om zoveel mogelijk kinderen een waardevolle plek te bieden om zich te ontwikkelen en plezier te hebben. Als ouder of verzorger heb jij echter ook invloed op de snelheid van plaatsing van jouw kind. Hieronder geven we enkele tips, die bijdragen aan het verkrijgen van een opvangplek.

 

Bied flexibiliteit, zowel qua voorkeursdagen als qua voorkeurslocatie

De maandag, dinsdag en donderdag zijn de meest aangevraagde opvangdagen. Op de meeste locaties is er dus op woensdag en vrijdag vaak nog voldoende plek beschikbaar. Het kan ook voorkomen dat de locatie van jouw voorkeur een wachtlijst heeft, terwijl een andere locatie van dezelfde organisatie, die iets verderop ligt, wel plaats heeft voor jouw kind.

Ons advies: kijk of minimaal één van jouw voorkeursdagen op woensdag of vrijdag kan zijn. Het is vrijwel altijd mogelijk om eerst te starten op dagen die niet je eerste keuze zijn, of zelfs op een andere locatie van dezelfde kinderopvangorganisatie. Tegelijkertijd blijf je op de wachtlijst staan voor jouw voorkeursdagen-en/of locatie.


Geef wijzigingen tijdig door

Het komt voor dat de behoefte aan kinderopvang in de loop der tijd verandert. Het is ook mogelijk dat je de opvang voor je kind op een andere manier kunt regelen. Deze veranderingen kunnen effect hebben op onze beschikbare plaatsen en de planning daarvan.
Ons advies: geef je wijzigingen tijdig door, zodat hier in de planning al zo vroeg mogelijk rekening mee kan worden gehouden. We horen het ook graag als je een opvangplek hebt gevonden bij een andere kinderopvangorganisatie. We halen jou dan van onze wachtlijst af waardoor we een andere ouder eerder blij kunnen maken met een opvangplek.

 

Heb je vragen over ons plaatsingsbeleid of de wachtlijst?

De collega’s van de afdeling Kindplanning streven ernaar je zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de status van je inschrijving. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je vragen hebt! Het is het handigst om je vraag per e-mail te stellen via planning@topkids.nl. Dit e-mailadres kun je ook gebruiken om eventuele wijzigingen in je voorkeursdagen en/of -locatie door te geven.