Direct inschrijven Rondleiding

Buitenschoolse opvang Soest

Ieder kind is welkom op de buitenschoolse opvang Soest. Je vindt ons aan de Laanstraat 84. Hier kan jij je na schooltijd heerlijk uitleven of juist lekker chillen. Jij bepaalt!

Op de Topkids-locatie van de buitenschoolse opvang Soest is veel speelruimte. De lokalen zijn verschillend ingericht. Ideaal voor alle leuke activiteiten die we  op de BSO kunnen doen. Wil je koken, muziek maken, toneel spelen of totaal iets anders? Samen kijken we naar wat jij leuk vindt om te doen. Zelf spelen of uitrusten kan natuurlijk ook.

Naast de uitdagende binnenruimte, kan je ook lekker naar buiten om een frisse neus te halen. In deze grote en gave natuurtuin kan je op ontdekkingstocht gaan. Lekker rennen of voetballen? Helemaal achterin de tuin is een voetbalveldje gemaakt. Leef je uit! Zin in een avonturentocht in de nabije omgeving? Dan gaan we samen op pad buiten de grenzen van de BSO. 

Helemaal uniek aan Topkids buitenschoolse opvang Soest: als je wilt, brengen wij je met de Stint weer naar huis. Onze thuisbrengservice is helemaal gratis!

Groepen bij buitenschoolse opvang Soest

De vier BSO ruimtes van buitenschoolse opvang Soest bieden eindeloze mogelijkheden voor ons activiteitenaanbod. Voor kookworkshops kan je in onze gezellige woonkeuken terecht, in het atelier kan je je creativiteit kwijt en in het vrije expressielokaal is er ruimte voor muziek, dans, yoga of theater. En als je even vrij wilt spelen? Dan hebben we een fantastische ‘binnentuin’ en buitentuin waar je naar hartenlust kunt spelen of chillen.

Openingstijden

Topkids buitenschoolse opvang Soest aan de Laanstraat is elke dag open tot 18:30 uur. Wij halen de kinderen uit school en kunnen ze ook weer thuisbrengen! Ophalen kan vanaf 17:00 uur. Dan zijn we klaar met de workshops.

Tijdens vakanties en studiedagen is de BSO open van 7:00-18:30 uur. We gaan er vaak op uit op deze vrije dagen. Daarom kan je je kind tot 9:30 uur brengen.

Loopt de dag toch een keer anders? Dan vinden we het fijn als je even belt!

Topkids Kinderopvang is het hele jaar door open behalve op de volgende dagen:

Daarnaast sluit Topkids op Kerstavond en Oudejaarsavond om 17:00 uur.

Pakketten en prijzen

Bij Topkids kun je verschillende pakketten afnemen.

  1. Opvang alleen tijdens de 40 schoolweken (geldt voor Midden-Nederland)
  2. Halve dag opvang van 7:30-13:00 of 13:00-18:30 uur
  3. Korte dag opvang van 7:30-15:00/16:00 of 17:00 uur
  4. Opvang om de week

Bij al onze pakketten zitten standaard biologische maaltijden, tussendoortjes en luiers.

Kinderopvangtoeslag

Werk je en breng je jouw kind naar de BSO? Dan heb je meestal recht kinderopvangtoeslag. Je vraagt de toeslag aan bij de Belastingdienst. Hoeveel toeslag je krijgt, hangt af van het gezinsinkomen. Daarbij wordt gekeken hoeveel uren beide ouders werken. De Belastingdienst gaat uit de uren die in het contract van de minst werkende ouder staan. Werkt de ene ouder bijvoorbeeld 36 uur en de andere 20 uur? Dan krijg je toeslag op basis van 20 uur. Ben je alleenstaande ouder? Dan tellen alleen jouw uren. 

Vraag de toeslag op tijd aan. Dit doe je binnen 3 maanden na de maand waarin jouw kind voor het eerst naar de opvang gaat. Wacht niet te lang met aanvragen, anders loop je geld mis.
Wil je weten wat de netto kosten voor jou zijn? Vul dan hier onze handige online rekentool in.

Pedagogisch beleid

Topkids Kinderopvang vindt kwaliteit belangrijk. Wij gaan met kinderen om op basis van respect, vertrouwen, begrip en liefde. Wij verzorgen, begeleiden en stimuleren kinderen. Dit doen we in een omgeving waarin zij zich veilig en vertrouwd voelen. We kijken zoveel mogelijk naar de talenten van het kind. Zo kan het zich goed ontwikkelen en de wereld om zich heen ontdekken. Bij Topkids krijgt ieder kind de kwaliteit opvang die het verdient.

In onze pedagogische visie staat hebben wij beschreven wat wij belangrijk vinden. Kleinschaligheid, nauwe samenwerking, professioneel werken en soepel kunnen zijn staan daarin centraal. We houden daarmee de pedagogisch doelen in gedachten die pedagoog Riksen-Walraven voor de kinderopvang heeft opgeschreven:

Meer weten over onze visie en wat we hier in de praktijk mee doen? Bekijk dan ons pedagogisch beleid op het ouderportaal.

We hebben daarnaast ook een beleid over Veiligheid en Gezondheid. Hierin maken we duidelijk hoe we op onze locaties een zo veilig en gezond mogelijke werk, speel en leefomgeving bieden. Dit beleid kun je altijd lezen op de vestiging, via het ouderportaal of opvragen via de [email protected]

GGD

Ieder jaar controleert de GGD de buitenschoolse opvang in Soest. De GGD kijkt bijvoorbeeld of de medewerkers goed omgaan met de kinderen. Ook kijken ze of de kinderen veilig zijn en de hygiëne goed is.

Onze missie

Bij Topkids buitenschoolse opvang Soest vind je een veilige en vertrouwde omgeving. Hier krijgt jouw kind de ruimte om zijn/haar eigen talenten te ontdekken. We kijken naar het kind als uniek persoon en begeleiden en helpen bij de eigen ontwikkeling.

Kom kijken!

Hiernaast kan je alvast een indruk krijgen van de buitenschoolse opvang Soest. Natuurlijk wil je meer zien. Kom je snel bij ons langs om even rond te kijken?