Direct inschrijven Rondleiding

Kinderopvang Soesterberg

Zoek je een kinderopvang in Soesterberg? Deze locatie in de St. Carolusschool heeft een buitenschoolse opvang en een peutergroep.

Welkom op de locatie van Topkids in Soesterberg. In de St. Carolusschool kun jij je helemaal uitleven. Of je nog een peuter bent of al op de basisschool zit, in Topkids kinderopvang Soesterberg vind je een groot, gezellig honk waar je met vriendjes kunt spelen en ontdekken.

Topkids kinderopvang Soesterberg bestaat uit de peutergroep (2 – 4 jaar) en een buitenschoolse opvang (vanaf 4 jaar). Kinderen krijgen hier liefde en aandacht en doen mee aan de leukste activiteiten. 

Op de peutergroep Peuterplus in de St. Carolusschool leer je spelenderwijs de sociale, motorische en cognitieve vaardigheden die je nodig hebt voor een goede start op de basisschool. Ook kan je al rustig wennen aan de omgeving waar je vanaf je vierde jaar veel tijd zullen doorbrengen.

Op de Ontdekkings BSO Soesterberg kan ieder kind na schooltijd een leuke activiteit doen. Elke maand verandert het thema en de activiteiten die daarbij passen. Tijdens het thema Ik ben een kunstenaar, staat creativiteit centraal. Zijn we bezig met Lente op het platteland? Dan ontdekken we alles over het leven op de boerderij. Ook gaan we er regelmatig op uit.

Groepen op kinderopvang Soesterberg

Kinderen vanaf 2 jaar zijn welkom op de peutergroep. Kinderen vanaf 4 jaar zijn welkom op de buitenschoolse opvang. Beide vormen van kinderopvang vind je in de St. Carolusschool in Soesterberg.

Ophalen en tijden

Topkids Peutergroep Soesterberg is open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag  van 08:30 tot 13:45 uur. Op woensdag is de groep open  van 08:30 tot 11:30 uur. We willen de rust op de groep zoveel mogelijk bewaren. Daarom mag je jouw kindje tot 09:15 uur brengen en tot een half uur voor de eindtijd ophalen. Loopt de dag toch een keer anders? Dan vinden we het fijn als je even belt!

Topkids BSO Soesterberg is elke werkdag open tot 18:30 uur. Wij halen de kinderen uit school. Wil je dat we ze ook weer thuis brengen? Dat kan! Ophalen kan vanaf 17:00 uur. Dan zijn we klaar met de workshops. Tijdens vakanties en studiedagen is de BSO open van 7:30-18:30 uur.Op deze vrije dagen gaan we er vaak op uit. Je kan dan je kind tot 9:30 uur brengen. Gebruik maken van onze VSO? Dat kan ook van 7:30 tot 8:30 uur.

De Topkids kinderopvang Soesterberg is het hele jaar open in schoolweken, behalve de volgende dagen:

Kinderopvangtoeslag

Werk je en breng je jouw kind naar het kinderdagverblijf? Dan heb je meestal recht kinderopvangtoeslag. Je vraagt de toeslag aan bij de Belastingdienst. Hoeveel toeslag je krijgt, hangt af van het gezinsinkomen. Daarbij kijkt de overheid naar hoeveel uren beide ouders werken. De Belastingdienst gaat uit de uren die in het contract van de minst werkende ouder staan. Werkt de ene ouder bijvoorbeeld 36 uur en de andere 20 uur? Dan krijg je toeslag op basis van 20 uur. Ben je alleenstaande ouder? Dan tellen alleen jouw uren. 

Vraag de toeslag op tijd aan. Dit doe je binnen 3 maanden na de maand waarin jouw kind voor het eerst naar de opvang gaat. Wacht niet te lang met aanvragen, anders loop je geld mis.
Wil je weten wat de netto kosten voor jou zijn? Vul dan hier onze handige online rekentool in.

Pedagogisch beleid
Topkids Kinderopvang vindt kwaliteit belangrijk. Wij gaan met kinderen om op basis van respect, vertrouwen, begrip en liefde. Wij verzorgen, begeleiden en stimuleren kinderen. Dit doen we in een omgeving waarin zij zich veilig en vertrouwd voelen. We kijken zoveel mogelijk naar de talenten van het kind. Zo kan het zich goed ontwikkelen en de wereld om zich heen ontdekken. Bij onze organisatie krijgt ieder kind de kwaliteit opvang die het verdient.

In onze pedagogische visie staat hebben wij beschreven wat wij belangrijk vinden. Kleinschaligheid, nauwe samenwerking, professioneel werken en soepel kunnen zijn staan daarin centraal. We houden daarmee de pedagogisch doelen in gedachten die pedagoog Riksen-Walraven voor de kinderopvang heeft opgeschreven:

Meer weten over onze visie en wat we hier in de praktijk mee doen? Bekijk dan ons pedagogisch beleid op het ouderportaal.

We hebben daarnaast ook een beleid over Veiligheid en Gezondheid. Hierin maken we duidelijk hoe we op onze locaties een zo veilig en gezond mogelijke werk-, speel- en leefomgeving bieden. Dit beleid kun je altijd lezen op de vestiging, via het ouderportaal of opvragen via de info@topkids.nl

Onze missie

Bij Topkids kinderopvang Soesterberg vind je een veilige en vertrouwde omgeving waar jouw kind de ruimte krijgt om zijn/haar eigen talenten te ontdekken. Hierbij kijken we naar het kind als individu en begeleiden en stimuleren we de eigen ontwikkeling.