Direct inschrijven Rondleiding

Topkids opvang Zeist

Deze locatie heeft ook een buitenschoolse opvang.

Zoek jij opvang voor jouw kind in Zeist? Welkom bij het kleinschalige kinderdagverblijf van Topkids Zeist. Hier kunnen baby’s en peuters iedere dag spelen in een vertrouwde omgeving. En jij kunt met een gerust hart aan het werk.

Topkids opvang Zeist vind je in een karakteristiek pand in de groene wijk Valckenbosch. De opvang vindt plaats in horizontale groepen. Op de babygroep (0-2 jaar) hebben we rustige kleuren en natuurlijke materialen. Dit zorgt voor een veilige sfeer en vertrouwde omgeving voor jouw kindje. Op de peutergroep (2-4 jaar) krijgen peuters een combinatie van rust en uitdaging. De ideale omgeving om vriendjes te maken en optimaal te ontwikkelen.

In de natuurlijke ontdektuin kan jouw kind heerlijk spelen in de frisse buitenlucht. De tuin prikkelt de nieuwsgierigheid naar alles wat groeit en bloeit. Het nodigt uit tot beweging. Lekker rennen, klauteren en klimmen! 

Op het gezonde kinderdagverblijf Zeist krijg je een volledig all inclusive pakket. Dit bestaat uit biologische warme maaltijden van Moekes Maaltijd, verantwoorde tussendoortjes en Pampers.

Groepen opvang Zeist

Bij Topkids opvang Zeist zijn 2 kleinschalige en rustige babygroepen, elk voor 8 kinderen van 0-2 jaar. Daarnaast is er een peutergroep voor 15 kinderen van 2-4 jaar. Wanneer je kind 4 jaar is geworden, kan hij/zij doorstromen naar onze BSO.

Ophalen & tijden

Topkids opvang Zeist is open van 7:30-18:30 uur. We willen de rust op de groepen zoveel mogelijk bewaren. Daarom mag er tot 9:15 uur worden gebracht en na 17:00 uur worden gehaald (tenzij er een contract voor een korte dag is). Als ouders een halve dag opvang afnemen is de breng-, en haaltijd tussen 12:30-13:00 uur. Loopt de dag toch een keer anders? Dan vinden we het fijn als je even belt!

Topkids Kinderopvang is het hele jaar door open behalve op de volgende dagen:

  1. Nieuwjaarsdag
  2. Pasen
  3. Koningsdag
  4. Bevrijdingsdag (5 mei is één keer in de vijf jaar een officiële vrije dag, de volgende keer is in 2025)
  5. Hemelvaart
  6. Pinksteren
  7. Kerst

Daarnaast sluit Topkids op Kerstavond en Oudejaarsavond om 17:00 uur.

Kinderopvangtoeslag

Werk je en breng je jouw kind naar het kinderdagverblijf? Dan heb je meestal recht kinderopvangtoeslag. Je vraagt de toeslag aan bij de Belastingdienst. Hoeveel toeslag je krijgt, hangt af van het gezinsinkomen. Daarbij wordt gekeken hoeveel uren beide ouders werken. De Belastingdienst gaat uit de uren die in het contract van de minst werkende ouder staan. Werkt de ene ouder bijvoorbeeld 36 uur en de andere 20 uur? Dan krijg je toeslag op basis van 20 uur. Ben je alleenstaande ouder? Dan tellen alleen jouw uren. 

Vraag de toeslag op tijd aan. Dit doe je binnen 3 maanden na de maand waarin jouw kind voor het eerst naar de opvang gaat. Wacht niet te lang met aanvragen, anders loop je geld mis.

Wil je weten wat de netto kosten voor jou zijn? Vul dan hier onze handige online rekentool in.

Pedagogisch beleid

Topkids Kinderopvang vindt kwaliteit belangrijk. Wij gaan met kinderen om op basis van respect, vertrouwen, begrip en liefde. Wij verzorgen, begeleiden en stimuleren kinderen. Dit doen we in een omgeving waarin zij zich veilig en vertrouwd voelen. We kijken zoveel mogelijk naar de talenten van het kind. Zo kan het zich goed ontwikkelen en de wereld om zich heen ontdekken. Bij Topkids krijgt ieder kind de kwaliteit opvang die het verdient.

In onze pedagogische visie staat hebben wij beschreven wat wij belangrijk vinden. Kleinschaligheid, nauwe samenwerking, professioneel werken en soepel kunnen zijn staan daarin centraal. We houden daarmee de pedagogisch doelen in gedachten die pedagoog Riksen-Walraven voor de kinderopvang heeft opgeschreven:

Meer weten over onze visie en wat we hier in de praktijk mee doen? Bekijk dan ons pedagogisch beleid op het ouderportaal.

We hebben daarnaast ook een beleid over Veiligheid en Gezondheid. Hierin maken we duidelijk hoe we op onze locaties een zo veilig en gezond mogelijke werk, speel en leefomgeving bieden. Dit beleid kun je altijd lezen op de vestiging, via het ouderportaal of opvragen via de info@topkids.nl

GGD

Ieder jaar controleert de GGD de opvang in Zeist. De GGD kijkt bijvoorbeeld of de medewerkers goed omgaan met de kinderen. Ook kijken ze of de kinderen veilig zijn en de hygiëne goed is.

Onze missie

Bij Topkids opvang Zeist vind je een veilige en vertrouwde omgeving waar jouw kind de ruimte krijgt om zijn/haar eigen talenten te ontdekken. Hierbij kijken we naar het kind als individu en begeleiden en stimuleren we de eigen ontwikkeling.

Kom kijken!

Wil je weten hoe de Topkids kinderopvang in Zeist eruit ziet? Kom dan snel eens langs om binnen te kijken.