Direct inschrijven Rondleiding

Peuterspeelzaal Zeist

Deze locatie heeft ook een buitenschoolse opvang en een babygroep.

Wil jij jouw peuter de mogelijkheid bieden te spelen met leeftijdsgenootjes en ander speelgoed dan thuis? Topkids peutergroep Zeist is dé plek waar peuters (2 – 4 jaar) de optimale uitdaging vinden tussen rust, structuur en uitdaging. 

Je vindt de kleinschalige peuterspeelzaal in een karakteristiek pand in de wijk Valckenbosch in Zeist. Hier leren peuters in een vertrouwde en veilige omgeving samen spelen, samen delen. Door contact met andere kindjes krijgen ze vaardigheden mee die handig zijn voor de basisschool.

De groene omgeving en de gave natuur- en ontdektuin van de peuterspeelzaal nodigt uit tot beweging. Hier kunnen peuters lekker klauteren en klimmen en alles ontdekken wat groeit en bloeit. De tuin prikkelt de nieuwsgierigheid. 

Op de peutergroep van Topkids Zeist bieden wij een volledig all inclusive pakket. Dat bestaat uit biologische warme maaltijden van Moekes Maaltijd, verantwoorde tussendoortjes en Pampers.

Groepen

Bij Topkids kinderdagverblijf Zeist is er één peutergroep voor 15 kinderen van 2-4 jaar. Wanneer je kind 4 jaar is geworden kan hij/zij doorstromen naar onze BSO.

Ophalen & tijden

Topkids kinderdagverblijf Zeist is open van 7:30-18:30 uur. We willen de rust op de groepen zoveel mogelijk bewaren. Daarom mag er tot 9:15 uur worden gebracht en na 17:00 uur worden gehaald (tenzij er een contract voor een korte dag is). Als ouders een halve dag opvang afnemen is de breng-, en haaltijd tussen 12:30-13:00 uur. Loopt de dag toch een keer anders? Dan vinden we het fijn als je even belt!

Topkids Kinderopvang is het hele jaar door open behalve op de volgende dagen:

 1. Nieuwjaarsdag
 2. Pasen
 3. Koningsdag
 4. Bevrijdingsdag (5 mei is één keer in de vijf jaar een officiële vrije dag, de volgende keer is in 2025)
 5. Hemelvaart
 6. Pinksteren
 7. Kerst

Daarnaast sluit Topkids op Kerstavond en Oudejaarsavond om 17:00 uur.

Pakketten en prijzen

Bij Topkids kun je verschillende pakketten afnemen.

 1. Opvang alleen tijdens de 40 schoolweken (geldt voor Midden-Nederland)
 2. Halve dag opvang van 7:30-13:00 of 13:00-18:30 uur
 3. Korte dag opvang van 7:30-15:00/16:00 of 17:00 uur
 4. Opvang om de week

Bij al onze pakketten zitten standaard biologische maaltijden, tussendoortjes en luiers.

Kinderopvangtoeslag

Werk je en breng je jouw kind naar het kinderdagverblijf? Dan heb je meestal recht kinderopvangtoeslag. Je vraagt de toeslag aan bij de Belastingdienst. Hoeveel toeslag je krijgt, hangt af van het gezinsinkomen. Daarbij wordt gekeken hoeveel uren beide ouders werken. De Belastingdienst gaat uit de uren die in het contract van de minst werkende ouder staan. Werkt de ene ouder bijvoorbeeld 36 uur en de andere 20 uur? Dan krijg je toeslag op basis van 20 uur. Ben je alleenstaande ouder? Dan tellen alleen jouw uren. 

Vraag de toeslag op tijd aan. Dit doe je binnen 3 maanden na de maand waarin jouw kind voor het eerst naar de opvang gaat. Wacht niet te lang met aanvragen, anders loop je geld mis.
Wil je weten wat de netto kosten voor jou zijn? Vul dan hier onze handige online rekentool in.

Pedagogisch beleid

Topkids Kinderopvang vindt kwaliteit belangrijk. Wij gaan met kinderen om op basis van respect, vertrouwen, begrip en liefde. Wij verzorgen, begeleiden en stimuleren kinderen. Dit doen we in een omgeving waarin zij zich veilig en vertrouwd voelen. We kijken zoveel mogelijk naar de talenten van het kind. Zo kan het zich goed ontwikkelen en de wereld om zich heen ontdekken. Bij Topkids krijgt ieder kind de kwaliteit opvang die het verdient.

In onze pedagogische visie staat hebben wij beschreven wat wij belangrijk vinden. Kleinschaligheid, nauwe samenwerking, professioneel werken en soepel kunnen zijn staan daarin centraal. We houden daarmee de pedagogisch doelen in gedachten die pedagoog Riksen-Walraven voor de kinderopvang heeft opgeschreven:

Meer weten over onze visie en wat we hier in de praktijk mee doen? Bekijk dan ons pedagogisch beleid op het ouderportaal.

We hebben daarnaast ook een beleid over Veiligheid en Gezondheid. Hierin maken we duidelijk hoe we op onze locaties een zo veilig en gezond mogelijke werk, speel en leefomgeving bieden. Dit beleid kun je altijd lezen op de vestiging, via het ouderportaal of opvragen via de info@topkids.nl

GGD

Ieder jaar controleert de GGD de peuterspeelzaal in Zeist. De GGD kijkt bijvoorbeeld of de medewerkers goed omgaan met de kinderen. Ook kijken ze of de kinderen veilig zijn en de hygiëne goed is. 

Onze missie

Bij Topkids peuterspeelzaal Zeist vind je een veilige en vertrouwde omgeving. Hier krijgt jouw kind de ruimte om zijn/haar eigen talenten te ontdekken. We kijken naar het kind als uniek persoon en begeleiden en helpen bij de eigen ontwikkeling.

Kom kijken bij Peuterspeelzaal Zeist

Wil je weten hoe Topkids peuterspeelzaal Zeist eruit ziet? Kom dan snel eens langs om binnen te kijken. Of bekijk de foto’s op de vestigingspagina.