Kom stage lopen in de kinderopvang

Heb jij hart voor kinderen en wil jij bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen? Je kunt bij ons ervaring opdoen en kennismaken met dit mooie vak! Kom dan stage lopen in de kinderopvang bij Topkids! Of je nu HBO’er bent, op het MBO studeert of een ander soort opleiding volgt. Wij hebben een toffe stageplek voor jou!

Over Topkids
Topkids is een jonge, dynamische organisatie. Wij bieden kinderopvang van hoge kwaliteit. Daarbij hoort natuurlijk ook een prettige werkomgeving en plezier in het werk. Op de kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang van Topkids werken we vanuit een vast pedagogisch beleid en een kindgerichte aanpak. Het belang, de interesses en behoeftes van elk individueel kind staan hierbij voorop. Onze vestigingen zijn huiselijk en sfeervol ingericht zodat een omgeving ontstaat waar kinderen, ouders en ook het personeel zich gemakkelijk thuis voelen. De sfeer is informeel, onze collega’s zijn enthousiast en betrokken.

Bij Topkids stel jij je eigen stage samen
Bij Topkids bieden wij opvang aan kinderen in verschillende leeftijdsgroepen. Zo verzorgen we opvang op het kinderdagverblijf en de peuterplusgroep aan kinderen tot vier jaar, maar ook naschoolse opvang voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Voor jouw stage mag je een voorkeur aangeven met welke leeftijdsgroep jij wilt werken. Wil je graag ervaring opdoen in zowel de kinderopvang als de buitenschoolse opvang? Of eens op het kantoor kijken? Dat kan! Tijdens jouw stage nemen wij je mee in de wereld van de kinderopvang. Collega’s met ervaring geven jou de juiste begeleiding, maar kijken ook naar wat jij zelf kan. Voorafgaand aan je stage spreken we goed af wat we van elkaar verwachten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan! Het aantal dagen en uren van de stage staat niet vast, net als de duur van de stage. We gaan hierover graag in overleg met jou. Er is bij ons veel mogelijk!

Naar wie zijn wij op zoek?
Jij doet een mbo- of hbo-opleiding in de richting Zorg & Welzijn, Sport & Bewegen of Pedagogisch Medewerker. Je staat voor professionaliteit, flexibiliteit en zorgt voor een goede sfeer. Bij jou staat persoonlijk contact voorop. Je bent leergierig, nieuwsgierig en kritisch op je eigen werk. Zo kun je veel leren tijdens je stage. Jouw werkhouding is actief, creatief en flexibel. Je komt regels en afspraken na, maar schakelt ook vooral je school en/of stagebegeleider in na als er dingen besproken moeten worden. Een open en eerlijke instelling is dan ook van groot belang! Verder ga je verantwoord om met je positie binnen de kinderopvang en natuurlijk ook met de privacygevoelige informatie.

Wat bieden wij?
Topkids Kinderopvang is verantwoordelijk voor het aanbod van kwalitatief goede stageplaatsen. Binnen Topkids vinden wij het belangrijk om stagiaires een zorgvuldige begeleiding te geven, die stimuleert om tot een juiste beroepskeuze te komen en meer dan genoeg ervaring op te doen. Door hierin te investeren streven we ernaar om op termijn goed gekwalificeerde pedagogisch medewerkers aan het werk te zien, aan wiens handen de kinderen zijn toevertrouwd. We zien jou dus niet alleen als stagiair, maar ook als potentieel toekomstige collega (binnen of buiten Topkids). Je wordt ingewerkt en begeleidt op alle onderdelen die horen bij de functie van pedagogisch medewerker, zodat je een compleet beeld krijgt van de functie en de verantwoordelijkheden die deze met zich meebrengt. Verder krijg je:

Onze stageplekken

Kinderdagverblijf
Vind jij het leuk om met kleine kinderen om te gaan? Kom dan stage lopen in het kinderdagverblijf. Hier is geen dag hetzelfde! Stage in de kinderopvang betekent dagen vol humor en gezelligheid. Naast het verzorgen van kinderen laat je ze de wereld ontdekken. Bedenk jij met ons leuke activiteiten die ze helpen ontwikkelen?

BSO
Ben jij creatief in het bedenken van leuke spellen en activiteiten? Of wil je dit graag leren? Kom dan stage lopen bij de buitenschoolse opvang. Na een lange schooldag kunnen kinderen hier lekker hun energie kwijt. Jij mag meedenken in de activiteiten die we de kinderen aanbieden. Dat kan zijn: knutselen, koken, spellen of iets anders. Elk idee is welkom!

Sport BSO
Weet jij kinderen enthousiast te maken voor een sportactiviteit? Kom dan stage lopen bij de Sport BSO. Na een lange schooldag hebben kinderen zin om te bewegen. Jij mag ze mee naar buiten nemen om activiteiten en sporten te doen die jij zelf ook te gek vindt. Wat is er leuker dan dat?

Waar zitten we?

We hebben stageplekken verspreid over een groot deel van ons land. Hieronder kun je terugvinden op welke vestigingen we momenteel een stageplek hebben. Grote kans dat er een plekje is bij jou in de buurt. Vind je die niet? Neem toch contact met ons op. Wij hebben korte lijntjes met andere kinderopvangorganisaties zodat we jou alsnog een passende stageplek kunnen bieden.

Enthousiast geworden om stage bij ons te komen lopen? Neem dan contact op met Nathalia of Lauren, zij kijken graag met je mee! Ze zijn telefonisch bereikbaar via 030-2211003, per mail via werken@topkids.nl of via het invulformulier onderaan deze pagina.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.