De locatie van Topkids kinderopvang in Soest heeft donderdag meegedaan aan de Aan de Bakdag voor het Keniaanse SOS kinderdorp Meru. De opvang bakte samen met de kinderen van de Peuterplus- en BSO-groepen zoveel mogelijk cupcakes om te verkopen voor het goede doel.

Topkids was al een aantal weken bezig met alle voorbereidingen voor de bakdag. Er werden onder meer posters opgehangen en flyers uitgedeeld. De aanmeldingen stroomden vervolgens snel binnen, volgens de kinderopvang. Ook de locatie van Topkids in Maartensdijk deed mee aan de actie.

EERSTE BESTELLING ,,De teller voor dit goede doel bleef maar stijgen. Dit bleef niet onopgemerkt bij SOS Kinderdorpen. We zijn vooraf door Linda van SOS Kinderdorpen benaderd of Kim-Lian van der Meij naar onze BSO mocht komen om de bakdag van 2019 te openen. Kim-Lian heeft de allereerste bestelling vanochtend opgehaald om uit te delen bij Radio 10, waar ze uitleg heeft gegeven over deze mooie actie. Daarna heeft ze de kinderen van onze BSO geholpen met cupcakes versieren. Erg leuk!” aldus de organisatie.

OPBRENGST Er zijn donderdag in totaal 458 cupcakes gebakken, die allemaal 1 euro per stuk zijn. De bestelde cupcakes worden in de loop van de middag opgehaald. Daarnaast gaan de kinderen met cupcakes langs de ouderen in Soest. Topkids heeft het opgehaalde bedrag verdubbeld en overhandigt hiermee in totaal 916 euro aan SOS Kinderdorpen.

Meer dan vijfhonderd BSO’s hebben donderdag meegedaan aan de actie. In totaal zijn zo’n 10.000 kinderen hierdoor aan het bakken geslagen.

Wil jij ook helpen? Ga dan naar www.soskinderdorpen.nl en doneer!