Peuterplus groep Maartensdijk

 

Peuterplus: Laat je kind met een voorsprong naar de basisschool gaan!  

Wil je je kinderen goed voorbereid naar de basisschool laten gaan? Dan kan het heel nuttig zijn om ze in de jaren voordat ze naar school gaan te laten wennen aan de schoolomgeving en aan het samenspelen met andere kinderen in een groep. Bij de PeuterPlusgroep van Topkids Kinderopvang in Maartensdijk is dat precies wat Topkids voor ogen heeft: kinderen een zo soepel mogelijke overgang bieden naar de basisschool en ze de basisvaardigheden meegeven om ze een vliegende start te bezorgen in hun tijd op school.

Peuterplus opvang bij Topkids

Topkids Kinderopvang beschikt over een Peuterplusgroep in Maartensdijk, gevestigd in gemeente de Bilt. De Peuterplusgroep is er voor kinderen van 2 tot 4 jaar die toe zijn aan wat meer uitdaging en waarbij het activiteitenaanbod dan ook gericht is op de ontwikkelingsbehoefte van peuters. Deze vorm van peuteropvang kan als het ware worden ervaren als een peuterbelevingsschool waarbij een goede voorbereiding, in de vorm van voorschoolse ontwikkeling, op de basisschool centraal staat.

Voorschoolse ontwikkeling educatie op de PeuterPlus groep

Bij voorschoolse educatie kan worden gedacht aan het stimuleren van de verschillende ontwikkelingen op het gebied van sociaal, fijne motoriek, cognitief, taal en creatief gebied. Denk hier aan het maken van vriendjes tijdens de opvang, het aanleren van verschillende educatieve vaardigheden en met een blos op je wangen weer thuiskomen door de opgedane ervaringen én vaardigheden.

Doordat de opvang wordt aangeboden in een kleine groep (maximaal 14 peuters) is er veel gerichte aandacht en begeleiding door een vast team van pedagogisch medewerkers.

Themagerichte activiteiten

Kinderen voelen zich op deze leeftijd vaak al groot, stellen zich nieuwsgierig op en kunnen al veel dingen zelfstandig of zijn daar naar op zoek. Juist de Peuterplus sluit hier heel goed op aan. Iedere maand staat er een uitdagend thema centraal, waarbij activiteiten worden uitgewerkt en aangeboden en dieper wordt ingegaan op de belevingswereld en het ontwikkelingsniveau van kinderen in deze leeftijd. De leeftijd laat het tevens toe om veel met de kinderen op pad te gaan. Er is volop de ruimte voor onderzoeken en ontdekken; wie weet spotten we wel een mereltje als we het dorp in gaan! Daarnaast komen ze spelenderwijs en op een laagdrempelige manier in aanraking met vaardigheden die op latere leeftijd van belang zijn. Je kunt de Peuterplus opvang zien als ‘t bruggetje naar de basisschool.

Algemene informatie Peuterplus 

De nieuwste vestiging van Topkids Kinderopvang, met echte gymzaal en natuurlijke ontdektuin biedt een horizontale opvang in de leeftijd van 2 tot 4 jaar. De Peuterplus is zodanig ingericht dat er veel uitdaging mogelijk is en de zelfredzaamheid wordt gestimuleerd. De groep is vijf dagen per week geopend van 07:30 uur tot 18:30 uur en bevindt zich tussen de scholen Martin Luther King en Wereldkidz De Kievit.  Het tarief voor de Peuterplus opvang is gelijk aan de tarieven voor kinderdagverblijf Topkids en biedt het volledige all inclusive pakket. Ook het ruilen en wisselen van dagen is mogelijk.

Wanneer je al opvang afneemt op het kinderdagverblijf is het ook mogelijk om van kinderdagverblijf Topkids door te stromen naar de Peuterplus opvang. Op deze groep worden nieuwe vriendjes gemaakt en ontwikkelen kinderen zich weer als vrije vogels op de groep.

Interesse? Neem contact op met Topkids Kinderopvang!

Zowel ouders die al gebruik maken van Topkids kinderopvang als nieuwe ouders zijn van harte welkom om eens te komen kijken op de Peuterplusgroep. Zie voor meer informatie onze website Topkids groep maartensdijk of neem telefonisch contact met ons op via 0346-243564 of per mail via info@topkids.nl